Kumluca ilçesinde bu yıl Tarım ve Seracılık Festivali çerçevesinde 18’ncisi düzenlenen yağlı pehlivan güreşleri finalinde İsmail Balanban ile karşılaşan Orhan Okulu, rakibini yenerek 3 Kez üst üste Kumluca'da kazanarak altın kemerin sahibi oldu.

Güreşlerin Çeyrek Finalinde Fatih Atlı ile Recep Kara, Orhan Okulu İle A. Rıza Kaya, ismail Balaban ile Hakkı Aygün ve Nedim Gürel ile Faruk Akkoyun eşleştiler


Güreşlerin yarı finalinde ise Fatih Atlı ile Orhan Okulu, İsmail Balaban İle Nedim Gürel eşleştiler. Güreşlerin finaline ise rakiplerini yenen Orhan Okulu ve Şsmail Balaban kaldı. Finalde İsmail Balaban’ı yenerek üçüncü kez üst üste başpehlivan olan Ohun Okulu, “Sabahın sekizinde güreş alanına gelen ve akşamın karanlığına kadar bize destek veren seyircime teşekkür ediyorum. 12 saattir buradalar. Hiçbir sporda 12 saat yok. Organizasyondan dolayı Kumluca Belediye Başkanımız Hüsamettin Çetinkaya’ya teşekkür ediyorum. Kumluca, Edirne güreşlerini anlatan bir güreş oluyor. Geçen yıl da Önceki yılda Kumluca’da birinci olmuştum. Bundan sonraki hedefim Kırkpınar’dır. Atasporumuza sahip çıkan Döşemealtı Belediye Başkanımız Turgay Genç adına güreşmekten onur duyuyorum. Amacım tıpkı Kumluca’daki gibi Antalya genelinde katılacağım tüm müsabakalardan da Kırpınar'da da 3 yıl üst üste 1. olarak altın kemerle dönmektir” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise, "Kumluca bugün zirve yaptı. Kumluca Kırkpınar’ın provasıydı. Kumluca güreşlerinde altın kemeri alan arkadaşlarımız aşağı yukarı Kırkpınar’da da aynı başarıyı sağladılar.  Orhan Okulu Kumlucalı. Kumlucalıların çocuğu, bu yüzden yolu açık olsun. Başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Ağalık Koçunu 110 Bin lira ile alan işadamı Metin özkan 2. kez Kumluca Güreşlerinin ağası oldu.
 
Karatepe Stadı’nda yapılan güreşlere, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Akparti İlçe Başkanı Arif Yavuzer çok sayıda ilçe belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yaklaşık 10 bin güreşsever katıldı. 72'si başpehlivan olmak üzere toplam bin 200 güreşçi Kumluca’da mücadele etti.