Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından geleneksel olarak düzenlenen Okullar Arası Spor Müsabakaları 26.11.2012 Pazartesi günü Kumluca Belediye Şehir Stadı’nda açılış seremonisiyle başladı.
Kumluca Belediyesi Kapalı Spor Salonu´nda müsabakaların başlaması dolayısıyla düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü  Yusuf Tekdemir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü V. Erol Koca, İlçe Mili Eğitim Şube Müdürleri, Beden Eğitim  Öğretmenleri ve okul takımlarındaki öğrenciler katıldı.
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kumluca'daki tüm okullardan müsabakalara katılacak öğrencilerin katıldığı törende açılış konuşması yapan Yusuf Tekdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sportif faaliyetler kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen spor müsabakalarına bu yıl katılımın önceki yıllara oranla daha fazla olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.
 Tekdemir, bu sene düzenlenen müsabakalarda Futbol, Voleybol, Basketbol, Hentbol, Badminton gibi branşların yanında bazı branşlar da ilçemizde en az 4 takım olmadığı için takımlarımız doğrudan Antalya’da yapılacak müsabakalara katılacaklardır.Bu branşlar Futsal  ( Genç Kız - Genç Erkek ), Badminton (Genç Erkek) Puanlı Atletizm ve Masa Tenisidir. İlçemizde bu yıl okullar arası müsabakalarda 62 takım mücadele edecek olup 1600 öğrenci sporcu olarak katılacaklardır. Bu öğrencilerimizin lisansları da Kumluca Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tarafından verilecektir, dedi.  

Tekdemir, açıklamalarına şöyle devam etti:
"İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen müsabakalarda dereceye giren takımlara kupa ve madalya verilecek,  ilçe birincisi olan takım ve sporcular il merkezinde yapılacak müsabakalarda ilçeyi temsil etmeye hak kazanacaklardır. Bu yarışmalar esnasında tüm sporculardan ricam, tüm müsabakalar yapılırken sporun centilmenlik ve birleştirici rolünü öne çıkarmanızdır. Şimdiden müsabakalara katılan tüm sporculara başarılar diyorum."