Kumluca’da 2010 yılında deve güreşinden elde edilen gelirle yapımına başlanılan, daha sonra Kumluca Belediyesi ve hayıseverlerin katkılarıyla tamamlanan fakülte ve meslek yüksekokulu binası düzenlenen törenle Akdeniz Üniversitesine teslim edildi

Kumluca Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla tamamlanan 3 bin öğrenci kapasiteli, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kumluca Meslek Yüksek Okulu binasının Akdeniz Üniversitesi’ne teslimi için tören düzenlendi.

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi yerleşkesinde gerçekleştirilen anahtar teslim törenine, Kaymakam Polat Kara, Şişli Kaymakamı Salih Işık, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Üstünel, Kumluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sahriye Sönmez, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve hayırseverler katıldı.

Törende konuşan Kumluca Kaymakamı Polat Kara, bir çok ilçede Meslek Yüksekokulu yokken, Kumluca’da bir fakülte binasının olmasının ilçe halkı adına büyük şans olduğunu, bunun da ilçe halkının hizmeti isterken verdiği destek ve katkıdan kaynaklandığını söyledi.

Hedefini yüksek tutan ilçe halkının bundan sonraki beklentisinin müstakil üniversite olduğunu ifade eden Kara, “Sadece bina yapmakla iş bitmiyor. Bundan sonraki süreçte bu binanın işlevlini sürdürmesi için öğrenciye ihtiyaç var. Gerekli bölümlerin açılması, buraya gerekli devlet desteğinin sağlanması konusunda bizlerde elimizden gelen desteği göstereceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Şişli Kaymakamı Salih Işık da, kendisinin 2008-2013 yılları arasında ilçede Kaymakamlık görevinde bulunduğunu ve bugünkü anahtarı teslim edilecek binanın temelinin atılmasını birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlçede görev yaptığı süre içerisinde bir çok önemli hizmet gerçekleştirildiğini ifade eden Işık, bu hizmetler arasından en önemlilerinin ilçeye kazandırılan Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu binası olduğunu belirtti.

Işık, “İlçede bulunduğum süre içinde bir şey dikkatimi çekti. Eğer ilçeye bir güzellik kazandıracaksanız, önce bir deve güreşi tertip ediliyor ve güreş marifetiyle bir çok güzel hizmet başlatılıyor. Bizler yöneticiler olarak her zaman işin başındaydık, ancak beş yıl görev yaptığım süre içinde bir fiil deve güreşi tertip komitesi başkanlığı da yaptım. Bu güzel eserlerin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu da, ilçe halkının insanlığa hizmet edecek güzel bir bina yapılması için gayret gösterdiğini, bu gayret sonucunda da ortaya çıkan güzelliklerin yıllarca insanlar tarafından güzel duygularla anılacağını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal da, Akdeniz Üniversitesi’nin bugün güzel bir esere daha kavuşuyor olmasından dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu, kendilerine bu güzellik ve mutluluğun yaşatılmasında katkısı bulunan Kumlucalılara teşekkür etti.

Binanın tamamlandığını, bundan sonraki süreçte de üniversite olarak binada eğitim verecek kadroların oluşturulması konusunda kendilerinin de çalışmaları olduğunu ifade eden Ünal, “Gerçekten azim ve birliktelik olduğu zaman güzel işlerin ortaya çıkacağını gösteren bir çalışmayı bugün burada görüyoruz. Kumlucalılar yıllar önce kendilerine hedef koymuşlar ve yola çıkmışlar, bugün fakülte gelecekteki hedefleri ise bağımsız bir üniversite. İnşallah o günlerde gelir, bu güzellikleri hep beraber yaşarız. Ben katkı sağlayan hayırseverlerimiz başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, Kumluca Belediyesi ve Kumluca Eğitim Vakfı öncülüğünde 2010 yılında Meslek Yüksekokulu binası yapmak üzere çıktıkları yolda, bugün Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu binasını yapmış olmaktan dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

Bu güzel işin başlamasında ilçe halkının katkısının büyük olduğunu ifade eden Çetinkaya, “Bugüne kadar geçen sürede bu güzelliği ortaya koyduk. Ancak burasının daha da güzel olması için, buraya öğrenci almamız gerekiyor. Bizim isteğimiz 2016 yılında burada eğitim öğretime başlanması. Bu konuda sayın rektörümüzden Meslek Yüksek Okulumuzda Maliye bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültemizde ise hemşirelik bölümün eğitime başlamasını istiyoruz. Bu konuda gereken desteği vereceklerine hiç şüphemiz yoktur. Fakülte ve yüksek okul binamız, ilçemize hayırlı olmasını diliyor, bugüne kadar bizden hiçbir desteği esirgemeyen kadirşinas, hayısever ilçe halkımıza da bu güzelliklerin ilçemize kazandırılmasında yaptıkları katkıdan dolayı teşekküre diyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Akdeniz üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal’a temsili Fakülte ve Yüksek Okul binalarının anahtarını teslim etti. Daha sonra AK parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Üstünel’e, Şişli Kaymakamı Salih Işık da, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sahriye Sönmez’e binaların anahtarlarını verdi.

Tören protokol üyeleri ve davetlilerin Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu binasını gezmeleriyle sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi