Formun Üstü

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce, haklarında tutanak tutulan Sanayi Sitesindeki hurdacılar için, belediye encümeninden kapatma kararı çıktı.

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Sanayi Sitesi içerisinde yer alan hurdacı işyerlerine yönelik hafta başında gürültü, görüntü ve çevre kirliliği yönünden denetim gerçekleştirmişti. Denetimlerin ardından haklarında tutanak tutulan hurdacı işyerleri hakkında, belediye encümeni tarafından kapatma kararı çıktı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren hurdacı işyerlerinin çevre kirliliği, görüntü ve gürültü açısından olumsuz bir imaj oluşturduğunu, bundan dolayı da belediye olarak sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Hurdacıların başka yere taşınması konusunda bazı girişimler yapıldığını hatırlatan Çetinkaya, bunda da başarılı olunamayınca, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin hurdacı işyerleri hakkında gerekli denetimleri yaparak tutanak tuttuklarını belirtti.

Çetinkaya şunları söyledi:“Zabıta Müdürlüğümüzün Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren hurdacı işyerleri hakkında ruhsatsız, çevre kirliliği ve görüntü ve gürültü tutanak tutmasının ardından, konu belediye encümenimize intikal etti. Encümenimiz, tutulan tutanağa göre yetkisini kullanarak işyerleri hakkında kapatma kararı almış durumda. İş yeri sahiplerine karar tebliği edilerek kapatma işlemi gerçekleştirilecek.”

Hurdacı işyerleri hakkında bundan sonraki sürecin işyeri sahiplerinin uygun ortamda işyeri ruhsatı almaları, çevre kirliliği, görüntü ve gürültü açısından çevreye zarar vermeden işlerini sürdürmeleri halinde devam edeceğini vurgulayan Çetinkaya, belediye olarak kendilerinin hukuk çerçevesinde her zaman hurdacı işyeri sahiplerine yardımcı olmaya çalışacaklarını bildirdi.