Kumluca’da daha önce iki tır gıda, bir kamyon da giyim eşyası gönderilen Bayırbucak Türkmenleri için, 10 gün açık kalacak yardım toplama çadırı kuruldu.

Kumluca Belediyesi, ilçe Müftülüğü ve Hayrat İnsani Yardım Derneği Kumluca şubesi öncülüğünde, Kültür Hanı girişinde kurulan yardım toplama çadırına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyorlar. Yardım toplama çadırını  ziyaret eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yardım yapmak isteyen vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Zor zamanda yeryüzünde yaşayan herkese yardım yapılması gerektiğini ifade eden Çetinkaya, “Suriye’nin Bayırbucak bölgesinde yaşayan Türkmen kardeşlerimizde şu anda zor durumdalar. Kendileri hem Müslüman hem de bizim soydaşlarımızdır. Bize düşün görev zor zamanlarında kardeşlerimize yardımcı olmaktır. Burada Belediyemiz, ilçe Müftülüğümüz ve Hayrat İnsani Yardım Derneği öncülüğünde bu yardım çadırını oluşturduk. İnşallah halkımız duyarlılık gösterir ve kardeşlerimize yardımcı olur” dedi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Kumluca Şube Başkanı Hacı Ali Ayan da, daha önce gerçekleştirdikleri organizasyonla, iki tır gıda maddesi ve bir kamyon giyim eşyası gönderdikleri Bayırbucak Türkmenleri için daha kapsamlı bir yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Kumluca Belediyesi ve ilçe Müftülüğünün destekleriyle 10 gün süreyle açık kalacak yardım çadırına vatandaşların her türlü yardımlarını yapabileceklerini ifade eden Ayan, “Bayırbucak’taki Türkmen kardeşlerimiz için öncelikle ihtiyaç duydukları yardım malzemesi gıda, un, kuru bakliyat, battaniye, giyim eşyası ve nakdi yardımdır. Burada bağış yapan tüm kardeşlerimize dernek makbuzumuzu veriyoruz. Daha önce iki tır un ve bir kamyon giyim eşyası göndermiştik. İnşallah 10 gün sonunda Bayırbucak’taki Türkmen kardeşlerimizi biraz olsun rahatlatacak, sıkıntılarından kurtaracak yardımları toplamış oluruz” dedi.

Ayni ve nakdi yardım bulunmak isteyen vatandaşların 10 gün süreyle gün içinde yardım çadırında uğrayabileceklerini kaydeden Ayan, yardım organizasyonunu Kumluca İrfan Derneği ile ortaklaşa yürüttüklerini bildirdi.