Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesinin ardından bazı hizmetlerin Büyükşehir Belediyesine devredilmesiyle ilgili olarak, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin katılımıyla Kumluca Belediyesinde koordinasyon toplantısı yapıldı.

Kumluca Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı İnanç Argun, Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fikret Acar, İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, Kumluca Belediye Başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yeni büyükşehir yasasıyla bazı hizmetlerin Büyükşehir Belediyesine devredildiğini, bundan dolayı hizmetlerde aksama olmaması için tür koordinasyon toplantılarını yaptıklarını söyledi.

Yasayla birlikte coğrafi sınırların ve hizmet ağının da genişlediğini ifade eden Çetinkaya, “Başarılı bir hizmet için her konuda işbirliği yapmak zorundayız. Çünkü bizim halka karşı olan sorumluluğumuz var. Ortak yürüteceğimiz çalışmalarla hem hizmet maliyetleri düşecek, hem de kalite bir o kadar artacaktır. Kumluca Belediyesi olarak biz Büyükşehir Belediyesi birimleriyle entegre olmuş durumdayız, inşallah gelecekte daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici de, Büyükşehir olarak alt belediyelerle ortak olarak halka hizmet etmeye çalıştıklarını, hizmetlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve halka en fazla faydanın sağlanması için de alt belediyelerin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Koordinasyon toplantılarıyla birleşen kurumlar, kurumların birleşmesiyle ortaya çıkan sorunlar ve daha iyi hizmet için gelen talepleri değerlendirdiklerini kaydeden Ekici, toplantıların son derece verimli geçtiğini ve ortaya çıkan sonuçların daha iyi hizmet etmek için katkı sağladığını bildirdi.