Antalya Büyükşehir Belediyesi üst yöneticileri, Kumluca Belediyesi’ni ziyaret ederek yapılan ve yapılacak hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Antalya Su ve Atıksu (ASAT) Genel Müdürü Faruk Karaçay, Büyükşehir İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, diğer hizmet birimi amirleriyle Kumluca Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran ve birim müdürleriyle bir süre görüştüler.

Görüşmede Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi heyetine, Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Belediyesi olarak ilçede yapılan ve yapılması planlanan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Çetinkaya, şu ana kadar Büyükşehir Belediyesi olarak Beykonak Mahallesi’ne asfalt çalışması, Karagöl yaylası içme suyu, kanalizasyon ve diğer mahallelere asfalt yapımı gibi bir çok hizmetin gerçekleştirildiğini, bundan sonraki süreçte ise Mavikent-Beykonak Toptancı Hallerinin birleştirilmesi, Adrasan imar planı, Kumluca-Finike ortak mezbahane yapımı, Karagöl yaylası içme suyu çalışmasının tamamlanması ve entegre katı atık düzenli depolama alanıyla ilgili çalışmaların yapılmasının planlandığını söyledi.

Bu hizmetlerin yanında şehir merkezinde bir kültür merkezi yapmak için bir projelerinin bulunduğunu ifade eden Çetinkaya, “Büyükşehir Belediyemizin adını taşıyacağı, çok amaçlı kültür merkezi yapılması konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında Beykonak Mahallesine park yapımı, şehir merkezindeki yollarımızın sıcak karışım asfalt yapılması ve kırsal olarak değerlendirdiğimiz, ancak nüfus açısından yoğunluk arz eden bazı mahallelerimize içme suyu çalışmalarımızı planlanmış durumdayız. Planladığımız bu çalışmaları gerçekleştirdiğimizde, bizler hizmet etmenin mutluluğunu yaşarken, halkımızda hizmetlerden faydalanmanın rahatlığına kavuşmuş olacaklar” dedi.

Belediye olarak bir başka çalışmalarının da ilçede bazı mahallelere gölet yapımı olduğunu belirten Çetinkaya, bu projelerin de hayata geçmesiyle Kumluca’nın tarımdaki değerinin bir kat daha artacağını vurguladı. Bu konuda da Büyükşehir Belediyesi’nden destek isteyen Çetinkaya, “İlçemiz tarım konusunda önemli bir yere sahip. Ancak şu andaki duruma göre ilçemizde tarımsal faaliyet yılda 8 ile 10 aya arasında yapılabiliyor. Yapılmasını arzuladığımız ve proje çalışmaları devam eden göletler ile hem tarımsal sulama hem de yağışlar nedeniyle taşkınları önlemiş olacağız. Böylece ilçemizdeki tarımsal faaliyet süresi de 12 aya uzayacak ve ilçemizin tarımsal değeri da katlanacaktır” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici de, yapılacak çalışmalara Büyükşehir Belediyesi olarak imkanlar dahilinde her zaman destek olacaklarını, ancak sadece Kumluca değil, diğer ilçeleri de planlayarak, hizmetlerin aciliyet ve önemine göre planlamalarda bulunduklarını bildirdi.