18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü nedeniyle Antalya’nın Kumluca ilçesinde anma programı düzenlendi.

Kumluca ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü nedeniyle şehitlik anıtında anma programı düzenlendi. Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Kumluca Belediye Başkan Vekili Sait Kaya, Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Altınay, öğrenci ve veliler katıldı.

Anma Töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Ardından Şehit Pilot Hasan Öztürk’ün Annesi Neriman Öztürk ve Yeğeni Beyza Öztürk’e Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun tarafından hediye verildi.

Daha sonra okul öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan Çanakkale Savaşlarını ve cephe gerisindeki ailelerin yaşadıklarını anlatan bir tiyatro oyunu sergilendi. Öğrenci ve öğretmenlerin başarıyla sergilediği o dönemin zor şartları altında azim ve inançla kazanılan savaşı anlatan tiyatro oyunu katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Tören sonunda katılımcılara helva ikram edildi. Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman’ın yaptığı dua ile tören son buldu.

Kaynak: iha