Kumluca’da Belediye ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen “Kumluca Gençlik Meclisi” projesi imzalandı ve gençlik meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. 

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen Kumluca Gençlik Meclisi genel kurul toplantısına Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, okulların öğrenci meclis başkanları ve öğrenci meclisi üyeleri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Gül-Çetin Kaur Lisesi Müdürü Osman Mutlu, Kumluca Öğrenci Meclisi projesi hakkında bilgi verdi. Gül-Çetin Kaur Lisesi Okul Meclisi olarak Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı ziyaret ettiklerinde, başkan Çetinkaya’nın kendilerine tüm okulların öğrenci meclislerini bir araya getirerek, yönetimde gençlerinde söz sahibi olmaları hakkında bir proje teklif ettiğini hatırlatan Mutlu, bu kapsamda tüm okulların öğrenci meclisleriyle “Kumluca Gençlik Meclisi” projesinin ortaya çıktığını söyledi. 

Projenin dört yıl süreyle devam edeceğini ifade eden Mutlu, bu süre içerisinde öğrencilerin okul idarelerinde, ilçe idarecilerine isteklerini, görüş ve fikirlerini beyan edebileceklerini, ilçe yönetimi hakkında kendi düşüncelerini ortaya koyarak söz sahibi olacaklarını bildirdi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin de, Kumluca Gençlik Meclisinin gençlerin de toplumda ve yönetimde söz sahibi olmaları açısından çok önemli olduğunu, bugünün gençlerinin değişik fikirleriyle yönetime yön verebileceklerini bununda demokratik bir yönetim anlamında çok önemli olduğunu söyledi. 

Projeye destek veren başta belediye başkanı ve tüm okulların öğrenci meclis başkanları ve öğrenci meclis üyelerine teşekkür eden Girgin, Kumluca Gençlik Meclisinin yapacağı proje ve ortaya koyacağı fikirlerle örnek olacaklarını ümit ettiğini bildirdi. 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise, ilçede çok önemli bir projeyi hayata geçirmenin ve belediye olarak bu projenin bir parçası olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Projeyle gençlerinde yönetimde söz sahibi olacaklarını ifade eden Çetinkaya, “Gençlerimizin (Gelecek biziz, bizi de konuşalım) başlattıkları bu projeyi çok önemsiyorum. Bu proje hem ilçemizde demokratik ortamın gelişmesine, hem de gençlerimizin toplumda daha fazla söz sahibi olmalarına büyük katkı sağlayacaktır. Çünkü toplumda bir şeyler tartışılırsa, bir şeyler konuşulursa o zaman doğru ve güzel işler fikirler ortaya çıkar ve güzel işler yapılır. Ben sizlerin yük gelişim kazanacağını ümit ediyorum ve bu meclise katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Kumluca’da ayda bir defa Belediye Meclisinin toplandığını anımsatan Çetinkaya, bu meclis toplantılarına mahalle muhtarlarının da eşlik ettiğini ve ilçe yönetimi hakkında siyasileri aldıkları kararları takip ettiklerini, bundan sonraki meclis toplantılarına Kumluca Gençlik Meclisi divanı üyelerinin de misafir olarak davet ettiğini bildirdi. 

Konuşmaların ardından Kumluca Gençlik Meclisi Divanı oluşturuldu. Bundan sonra gençlik meclisinin toplantı zamanlarının belirlenmesinin ardından, meclis üyeleri çeşitli teklif ve fikirler beyan ettiler.