Kumluca Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen Kumluca Gençlik Meclisi olağan genel kurul toplantısına Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, okulların öğrenci meclis başkanları ve öğrenci meclisi üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, konuşan Kaymakam Polat Kara, gençlik meclisi oluşturulmasıyla güzel bir çalışma başlatıldığını, bu çalışmanın öğrencilerin hayata dair katılımlarını ve onların fikirlerinin de değerlendirilmesi adına çok olumlu olacağını söyledi.

Toplumda demokrasinin, bireyler arasında, ailede, mahallede, okulda yaşanılarak öğrenileceğini ve demokratik bir toplum olmanın yolunun da buradan geçtiğini ifade eden Kara, “Proje geçen yıl başlamış ve yapılan çalışmalara baktığımızda verimli olduğunu görüyoruz. Bu yıl ve bundan sonraki yıllarda da devam ettirilmeli, gençlerin toplumdaki düşünce ve fikirlerine daha fazla önem verilmelidir. Bizler gençlerin fikir ve önerilerine açık olacağız, gençlerde yaşadıkları topluma daha fazla katkı sağlayacaklar. Bu vesile ile böyle bir meclisin oluşmasına katkı sağlayan herkese ve gençlerime teşekkür ediyorum” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, kendisinin yıllar önde eğitimci olduğu dönemde hayalini kurduğu bir projenin, geçtiğimiz yıl ilçede hayata geçirildiğini, kendisinin de hem şahsi olarak hem de belediye olarak,  böyle bir projenin parçası olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Projeyle gençlerinde yönetimde söz sahibi olacaklarını ifade eden Çetinkaya, “Geçtiğimiz yıl bu projeyi Gül-Çetin Kaur Lisemizi ziyaretimiz sırasında hayata geçirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunmuştur. Daha sonra gençlerimiz, (Gelecek biziz, bizi de konuşalım) adı altında bir proje hazırladılar ve bu projeye belediye olarak bizde ortak olduk. Bu proje hem ilçemizde demokratik ortamın gelişmesine, hem de gençlerimizin toplumda daha fazla söz sahibi olmalarına büyük katkı sağlayacaktır. Bunun ilk meyvelerini geçen yıl gördük, inşallah bu yılda devam edecektir. Gençlerimize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin de, Kumluca Gençlik Meclisinin gençlerin de toplumda ve yönetimde söz sahibi olmaları açısından çok önemli olduğunu, bugünün gençlerinin değişik fikirleriyle yönetime yön verebileceklerini bununda demokratik bir yönetim anlamında çok önemli olduğunu söyledi.

Gençlik meclisinin geçen ilk kurulmasına rağmen ilçe genelinde önemli faaliyetlerde bulunduğunu kaydeden Girgin, bu faaliyetlerin başında okullar arasında birlik ve kaynaşma, ilçede gerçekleştirilen sosyal ve kültürel etkinliklere katılma gibi faaliyetlerin bulunduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından, Kumluca Gençlik Meclisi Divanına iki adet üye seçimi gerçekleştirildi. Kumluca Gençlik Meclisine, ortaokul öğrenci meclislerinin katılıp katılmaması için yapılan oylamada ise, ortaokul meclislerin Kumluca Meclisine katılmaması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca, Kumluca Gençlik Meclisi üyeleri söz alarak okullarında ve ilçede yapılmasını istedikleri hizmetler konusunda görüşlerini bildirdiler. Toplantı sonunda Kumluca Belediyesi tarafından Kumluca Gençlik Meclisi üyelerine kitap hediye edildi.