Kumlucada'da "Gönül Elçileri Projesi"nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


Kumluca Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kaymakam Salih IŞIK'ın eşi Saadet IŞIK, Gönül Elçileri Projesi'nin, Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'ın eşi Emine ERDOĞAN'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN'in önderliğinde başlatıldığını anlattı.

Projenin illerde vali eşleri, ilçelerde ise kaymakam eşleri tarafından yürütüldüğünü ifade eden Işık, "Yürütme kurulu olarak hedef kitlemizdeki vatandaşlarımıza yönelik hizmet üretmek için çalışıyoruz. Bu projemiz, adından da anlaşılacağı gibi gönüllülük esasına göre yürütülmektedir. Sağlam, gelecekte birbirine bağlılığı yüksek bir toplum için projemize imkanı olan tüm vatandaşlarımızın destek vermesini istiyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünü temsilen toplantıya katılan Sosyal Çalışmacı Kerem İçinak da Gönül Elçileri Projesi'ndeki hedefin, toplumda ihtiyaç duyulan birlik ve berberliğin sağlanması olduğunu söyledi.

Her çocuğun bir aileye ihtiyaç duyduğunu, ailesi olmayan çocukların gönüllerinde aile sevgisi oluşturmayı istediklerini belirten İçinak, çocukların aile ortamında büyüyüp, hayata daha iyi hazırlanabilmelerini sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Kumluca Kaymakamı Salih IŞIK' da imkanı olan herkesi gönül elçisi ve koruyucu aile olmaya davet etti. Kaymakam Işık, "Bu projede kadınlarımız biraz ön planda gibi görünseler de onlara en büyük desteği bizler vereceğiz" diye konuştu.