Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince sera ve narenciye bahçelerindeki yağmur sularının tahliyesine yarayan kanal ve kesiklerde temizlik çalışması yapılıyor. İlçe genelindeki kanal ve kesiklerde öncelikli olarak yaz ayları boyunca büyüyen otlar temizleniyor.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kanal ve kesiklerin temizlik çalışmalarına en çok sorun yaşanan Maviknet ve Sarıkavak Mahallelerinden başladıklarını söyledi.

Çalışmaların kış ayları gelmeden bitirilmesini planladıklarını ifade eden Çetinkaya, temizlik çalışmalarının rutin olarak her yıl yapıldığını belirtti.

Temizliği yapılan kanallardaki atıkları kamyon ve iş makineleriyle taşındığını kaydeden Çetinkaya, “Kış aylarında yağmur sularının tahliye edilememesiyle sera ve narenciye alanlarımıza sıkıntı yaratan kanallarımızı kış ayları gelmeden temizliyoruz. Yapmış olduğumuz kanal temizliği çalışmalarında daralan kanallarda genişletiliyor. Böylece hem vatandaşlarımız rahat bir kış geçirecekler, hem de sera ve narenciye bahçelerimize olası zararları önlemiş olacağız” dedi.