Büyükşehir Belediyesi, dağdaki tek bir çadır için bile yol yapma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Kırsal alan ekipleri, Kumluca’nın 2 bin 200 rakımlı Küçükpınar Yaylası’na yol hizmeti götürdü.

Büyükşehir Belediyesi, yıllanmış sorunlara neşter vurmaya, dağları delip yollar açmaya devam ediyor.  Kumluca ilçesine bağlı Büyükalan Mahallesi’nde yer alan 2 bin 200 metre yükseklikteki Küçükpınar Yaylası’nda yol sevinci yaşanıyor. Kırsal hizmetler yol ekipleri patika şeklindeki yayla yolunu araçların geçişine uygun ve güvenli hale getirdi. Daha önce ulaşımın develer ve katırlarla sağlandığı yaylaya artık vatandaşlar araçlarıyla çıkabilecek.

GİDEMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR

Geçen yıl yapılan zemin etüdünün ardından yol yapım çalışmalarına başladıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı İsa Akdemir; “Etüdümüzü bitirdikten sonra Başkanımız Menderes Türel’e konuyu anlattık. Menderes başkanımız hemen bu yolun yapılması noktasında talimatını verdi. İş makineleri ile 2 bin 200 metreye çıktık ve yolumuzu açtık. Her zaman söylüyorum. Gidemediğin yer senin değildir. Şuan buraya ulaştık, burada yaşayan, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yolları hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin” diye konuştu.

“30 YILDIR HASRETİNİ ÇEKİYORDUK”

Kumluca Büyükalan Mahalle Muhtarı Zeki Kahraman da,  üç asırdır develerle yaylalarına ulaşım sağlandığını ifade ederek, şunları söyledi; “Biz 30 yıldır bu yolun özlemini çekiyorduk. Ben iki dönemdir muhtarım iki dönemdir yapılması için dört gözle bekliyordum. Moralimiz yerinde, insanlarımız sevinç içerisinde. Başkanımız Menderes Türel’e, İsa Akdemir’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

Hayvancılıkla uğraşan Kenan Karateke de yaylaya ulaşımın kolaylaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Eskiden develerle geçtiğimiz yollarda şimdi arabalarla gelip geçeceğiz. Dağları delip bize yol açtılar. Sağ olsunlar. Emeği geçenlerden Allah razı olsun”  dedi.