Kumluca’da yapılacak Türkiye’nin Kum Enduro yarışları önce mahalle muhtarları arasında bisiklet yarışları düzenlendi
Türkiye’de ilk defa düzenlenen Kum Enduro motor yarışları, Kumluca ilçesinde başladı.


Kumluca Belediyesinin destekleriyle, Kumluca Motor Sporları Derneği ve Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk Kum Enduro yarışları düzenlenen törenle başladı. Yarışlar öncesi Kumluca mahalle muhtarları arasında bisiklet yarışı gerçekleştirildi.


Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, törende yaptığı konuşmada Türkiye ilk kez düzenlenen Kum Enduro yarışlarına, Türkiye’nin değişik illerinden yaklaşık 100 sporcunun katıldığını söyledi. 


Yarışlar öncesi organizasyonun yapılmasında büyük emekleri bulunan mahalle muhtarları arasında bisiklet yarışıyla yarışların başlayacağını ifade eden Çetinkaya, “Bugün burada yapacağımız yarışlar Türkiye’de bir ilk olacak. İnşallah güzel yarışlar olur, sizler adına, ilçemiz adına güzellikler yaşarız. Bu anlamda bizlere, ilçemize değer vererek buraya gelen sizlere teşekkür ediyorum.” dedi. 


Mahalle muhtarları arasında yapılan bisiklet yarışmasında, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Ramazan Nacakçı birinci, Göksu Mahalle Muhtarı İsmail Değer ikinci ve Merkez Mahalle Muhtarı Serkan Ersoy ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren mahalle muhtarlarında Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çeitnkaya ve AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer tarafından kupa ve Türk bayrağı verildi. 


Daha sonra Türkiye’nin Kum Endurosu’nun ilk gün yarışları başlatıldı. İl gün yarışlarında sporcuların parkuru tanımaları ve sıralama amacıyla 10’ar dakikalık turlar gerçekleştirildi. Yarışlar sırasında sporcular kum parkurda rakipleriyle kıyasıya mücadelelere sahne oldu.