Kumluca’da 17. Tarım ve Seracılık Festivali etkinliklerinin ilk etkinliğinde, Kutlu Doğum haftası ve yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler anısına Türkiye’nin ünlü hafızlarından Bilir kardeşler tarafından Kuran-ı Kerim dinletisi gerçekleştirildi

Kumluca ilçesinde bu yıl 17. gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivalinin ilk etkinliğinde Karatepe stadyumunda vatandaşlar tarafından toplu akşam namazı kılındı, yemek ikramında bulunuldu, hafız Bilir kardeşler tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve yağmur duası yapıldı.

Kumluca Belediyesi ve Kumluca Müftülüğünde görevli din görevlileri tarafından ortaklaşa organize edilen etkinlik, Karatepe stadyumunda gerçekleştirildi. Akşam namazı öncesi, stadyum içerisinde çimler üzerine hasır serilerek namaz hazırlığı yapıldı. Akşam ezanıyla birlikte etkinliğe katılan vatandaşlar cemaat olarak stadyumda akşam namazı kıldılar.

Namaz sonrası stadyum yanında Kumluca Belediyesi görevlileri tarafından hazırlanan alanda etkinliğe katılanlara yemek ikramı yapıldı. Kumluca Müftülüğünde yaklaşık 60 din görevlisinin oluşturduğu ilahi korosu tarafından ilahi, sala ve  kasideler okundu.

Daha sonra Türkiye’nin ünlü hafızlarından Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Camisi İmam Hatibi Mehmet Bilir, kardeşi Adem ve Fatih Bilir kardeşler sahnede Kuran-ı Kerim tilavetinde bulundular. Bilir kardeşlerin özellikle üçlü olarak okudukları Kuran-ı Kerim sureleri, dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Gecede Antalya Müftüsü Osman Artan yaptığı konuşmada, Müslümanların her zaman birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşamaları gerektiğini, günümüzde yaşanan kavga ve anlaşmazlıkların temelinde Kuran-ı Kerim ve sünneti anlayarak, yaşantımıza uygulayamamaktan kaynaklandığını söyledi.

Özellikle son zamanlarda hem ülkemizde, hem de dünya üzerinde yaşanan bazı terör olaylarını gerçekleştirenlerin olayları gerçekleştirirken kendisinin ve olayda hayatını kaybedenlerin “Allahuekber” dediklerini ileri sürerek, “Bütün bu yaşadığımız olayların altında dinimizi iyi anlamamaktan kaynaklanıyor. Böyle güzel günlerde, Kutlu Doğum haftasını yaşadığımız bu günlerde birlik ve beraberliğimiz için daha fazla Kuran-ı Kerimi anlamalı, sünnetten yarılmamalıyız. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizin daim eylesin” dedi.

Konuşmanın ardından Kumluca Müftü Vekili, Kemer Müftüsü Ayhan Ermiş tarafından yağmur ve hacet duası okundu. Dua sonuna gecenin sponsorları ve Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştiren hafız Bilir kardeşlere, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, Antalya Müftüsü Osman Artan tarafından plaket verildi.

Geceye katılan vatandaşlar, etkinliğin çok güzel olduğunu, bu tür etkinliklerin devamını beklediklerini belirterek, okudukları Kuran-ı Kerim sureleriyle kendilerine unutulmaz bir gece yaşatan hafız Bilir kardeşler ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Karatepe stadyumundaki geceye Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Antalya Müftüsü Osman Artan, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.