Kumluca Belediyesi tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, kurbanlık satışı için tek merkez olarak Göksu Mahallesi Kavak yolu yanında bulunan alanın belirlendiği bildirildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi belediye olarak kurbanlıkların satılacağı ter merkez belirlediklerini, bunu dışında kurbanlık satışına izin vermeyeceklerini söyledi.

Belirlenen merkezde belediye olarak kurbanlık hayvan satıcılarına her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade eden Çetinkaya, bu konuda kurbanlık satıcılarından da duyarlılık beklediklerini belirtti.

 

Çetinkaya şunları söyledi:

“Bu yıl belediye olarak kurbanlıkların tek merkezde satılmasını kararlaştırdık. Belirlediğimiz alanda zabıta ekiplerimiz sürekli kontrollerini yapıyorlar. Ekiplerimiz kurban satıcılarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere belirlenen merkezde gerekli tedbirleri aldılar. Böylece tek merkezden yapılan hayvan satışlarında hem satıcılarımız, hem de alıcılarımızın daha rahat olacaklarını ümit ediyoruz.”

Bu yıl ilçede yaklaşık olarak 8 bin civarında küçük baş hayvanın kurbanlık olarak satılacağını tahmin ettiklerini kaydeden Çetinkaya, kurbanlık satıcıları ve alıcılarının yaşayacakları olası olumsuzlukları belediyeye bildirmelerini istedi.