Kumluca'da  Kütüphaneler Haftası kutlamaları Cumhuriyet Okulunda yapıldı

Kutlama programı Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Garnizon Komutanı Osman Koşar, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ilçe Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya ilçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, Kütüphane Memuru Dursun Kara, MHP ilçe Başkanı Hacer Özer, okul müdürleri, Öğretmenler ve davetlilerin katılımıyla Cumhuriyet Okulu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Törende konuşan Cumhuriyet Ortaokulu ingilizce Öğretmeni Hülya Ören, okuma ve kitapların önemini vurgularak, herkesin kolayca okumak istediği kitaba kütüphaneler aracılığıyla ulaşabileceğini, Kitapların her dönemde insanlara yol gösterici bir kılavuz olduğunu ifade eden Ören, değişik türlerde kitapların bir arada bulunması dolayısıyla kütüphanelerin bulundukları çevreye sosyal ve kültürel katkı yaptığını belirtti.

Konuşmanın ardından, öğrenciler tarafından Kütüphaneler Haftası ile ilgili şiirler okundu, okul öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi sunuldu. Düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Işık tarafından kitap hediye edildi.