Antalya’nın Kumluca ilçesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Koridorunda “Geçmişten Geleceğe Tarih-Edebiyat Okul Müzesi” oluşturuldu.

Kumluca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi koridorlarında, Tarih-Medeniyet, Kültür- Edebiyat, Sanat Sokakları oluşturularak, okul adeta yaşayan bir kültür müzesine dönüştürüldü.

Lisesi Müdürü Kadriye Girgin, “Her şeyin eğitim aracına dönüşebileceği görüşüyle tarihte önemli gelişmeleri yansıtacak şekilde renkli, dikkat çekici notlara dönüşen merdiven basamaklarımız öğrencilerimizi geçmişimizden, kültürümüzden izleri gözlemleyebilecekleri Tarih-Medeniyet Sokağı’na ulaştırmaktadır. Tarih zenginliğimizi, kültürel mirasımızı yansıtan kıyafetler, araç-gereçlerin yanı sıra duvarlarda tarihimize dair önemli kavram ve gelişmeleri yansıtan pano ve afişler ile öğrencilerimiz tarihi hissetme, ona dokunma fırsatı bulmaktadırlar. Tarihi, Kültürel ve Edebi hayatımıza dair geçmiş zamanlarda kullanılan pek çok ürünün sergilendiği müze öğrencilere geçmiş değerleri daha yakından tanıma fırsatı sunmuştur” dedi.