Kumluca Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İmar ve Şehircilik Müdürü Şakir Yıldırım ile ilçede faaliyet gösteren mimarlar katıldı.

Toplantıda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Bağlık Mahallesi’nde belediyeye ait arsa üzerinde çok amaçlı bir Kültür Merkezi yapılması konusunda uzun süredir çalışma yürüttüklerini, çalışmalara fikir olması amacıyla ilçede faaliyette bulunan mimarlarında yapılacak olan binanın daha kullanışlı olması için fikirlerini değerlendirmek üzere toplandıklarını söyledi.

Belediye olarak yapılacak olan bina hakkında daha önceden yaptıkları bazı çalışmalar olduğunu hatırlatan Çetinkaya, “Kültür Merkezimizi çok amaçlı farklı ihtiyaçlarımızı karşılayacak şekilde inşa etmek istiyoruz. Şu anki düşüncemiz, kültür merkezi içerisinde 500 kişilik konferans salonu, 100’er kişilik iki adet sinema salonu, kütüphane, kafeterya, mescit ve diğer ihtiyaçlara cevap vermesini istiyoruz. Bundan dolayı ilçemizde büyük bir eksikliği olan kültür merkezinin yapımı konusunda mimarlarımızın fikir ve görüşlerini değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Toplantıda mimarlar kendileri için 20 günlük bir süre verilmesini isteyerek, bu süre içinde kendilerinin de yapılacak Kültür Merkezi hakkında görüş ve fikirlerini ortaya koyabileceklerini bildirdiler.