Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Belediyesi tarafından ilçe genelinde bu sezon 10 kilometre sıcak karışım asfalt döküleceği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçeler Koordinatörü İsa Akdemir ve Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Belediyesi tarafından ilçe genelinde bu sezon dökülecek sıcak karışım asfalt çalışmalarının başlaması dolayısıyla, incelemelerde bulunarak bilgi aldılar.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükşehir olmanın avantajlarından birinin de bu gibi büyük hizmetlerin daha çabuk ve daha kapsamlı bir şekilde yapılması olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in sıcak karışım asfalt yollar hakkında (Kaymak gibi yol) ifadesini kullandığını ifade eden Çetinkaya, “İnşallah ilçemizde de yollarımız bu çalışmayla kaymak gibi olacak. Biz belediye olarak sıcak karışım asfalt yapılacak bölgelerimizin alt yapılarını tamamladık. Büyükşehir Belediyemizde bu yollarımızı sıcak karışım asfalt yapacak. Ben başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel olmak üzere, ilçeler koordinatörü İsa Akdemir ve çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve bu çalışmanın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçeler Koordinatörü İsa Akdemir de, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerde sıcak karışım asfalt çalışması yürüttüklerini, Kumluca’dan önce Demre ve Finike’de aynı çalışmaların yapıldığını söyledi.

İlçelerde yolların standardının yükseltilmesi için büyük yatırımlar yaptıklarını dile getiren Akdemir, “Amacımız tüm ilçelerimizde yollarımızı sıcak karışım asfalt yapabilmek. Ancak önceliğimiz yolların altyapıların tamamlanması. Bu konuda daha önce başka ilçelerimizde asfalt çalışması yapmıştık, bu günde Kumluca’da yapıyoruz. Kumluca’da yapacağımız çalışmanın üç kilometresi Yeni Mahalle’de, diğer yedi kilometresi ise ilçenin değişik bölgelerinde olacak. İnşallah bundan sonraki süreçte imkanlarımız dahilinde diğer yollarımızı da bu şekilde asfaltlamış oluruz” diye konuştu.

Asfalt çalışmalarında Büyükşehir ekiplerine destek veren Kumluca Belediyesi ekiplerine teşekkür eden Akdemir, Kumluca’daki çalışmaların yaklaşık 15 gün gibi bir sürede bitirilmesinin planlandığını bildirdi.