Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın organizesiyle Kumluca’da “Türkülerle diyar diyar” gecesi gerçekleştirildi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın organizesi ve Kumluca Belediyesi’nin katkılarıyla sahne alan Kültür Bakanlığı Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu, seslendirdikleri eserleriyle Kumluca’lılara unutulmaz bir gece yaşattılar. 

Kültür Bakanlığı Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu Müdürü Ahmet Olpan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa, “Türkülerle diyar diyar” konserlerinin sonuncusu olarak Kumluca’da bulunduklarını söyledi.

 Daha önce Elmalı, Finike ve Demre ilçelerinde konserler verdiklerini hatırlatan Olpan, “Koromuz Türkiye’de bulunan dört Türk Halk Müziği korosundan biridir. Bizler zaman zaman Sivas dışında konserler düzenleyerek türkülerimizi yaşatmaya, sizlerin dinletisine sunmaya çalışıyoruz. Bizleri çok güzel konuk ettiniz, ağırladınız için sizlere teşekkür ediyor, güzel bir gece geçirmenizi diliyorum” dedi. 

Daha sonra koro şefi Solmaz Kadıoğlu başkanlığında Kültür Bakanlığı Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu, yurdun değişik yörelerinden derlenen sevilen türküleri seslendirdiler. Konser sonunda Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, koro müdürü Ahmet Oplan ve koro şefi Solmaz Kadıoğlu’na gecenin anısına çiçek takdim etti.