Kumluca’da yeni yapılacak binaların görünüm olarak daha estetik ve güzel olması için çalışma başlatıldı.

Kumluca Belediyesi ve ilçede faaliyette bulunan inşaat firması sahipleri ve müteahhitlerden oluşturulan komisyonla toplantı gerçekleştirerek, yeni yapılacak binaların daha estetik ve güzel görünümlü olması amacıyla ortak çalışma başlattılar.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında, İmar ve Şehircilik Müdürü Şakir Yıldırım, Esnaf Odası Başkanı Atacan Ertürk, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hakkı Salur, ilçede faaliyette bulunan inşaat firması sahipleriyle, müteahhitlerden oluşturulan komisyon üyeleriyle yeni yapılacak olan binalar hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere toplantı gerçekleştirdiler.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, mevcut yapıların hem estetik olarak hem de çatılarındaki kötü görüntüler yüzünden iyi olmadığını, yeni yapılacak olan binalar için ortak hareket ederek daha güzel görünümlü estetik binaların yapılmasını arzuladıklarını söyledi.

Bu konuda belediye olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ifade eden Çetinkaya, konunun asıl muhatabı olan inşaat firması sahipleri ve müteahhitlerden de bu konuya duyarlılık beklediklerini belirtti.

Çetinkaya şöyle konuştu:

“Geçmişte yapılan binalarımız, hem genel görünüm açısından hem de özellikle çatılarındaki gün ısılar, televizyon antenlerinden dolayı hoş bir durum oluşturmuyor. Bu kötü görüntünü başlangıçta, binalar yapılmadan önüne geçmenin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bu amaçla bu toplantıyı gerçekleştirdik, inşallah bunda hep birlikte başarılı oluruz ve güzel estetik görünümlü binalarımız olur. Böylece binalarımızın hem dışarıdan hem de yukarıdan bakıldığında istenmeyen görüntüler olmaz.”

Eski binaların da güzelleştirilmesi ve çatılarındaki kötü görüntünün ortadan kaldırılması içinde bazı çalışmalar olacağını kaydeden Çetinkaya, bu konuda da en büyük görevin bina sahiplerine düştüğünü bildirdi.

Toplantıya katılan inşaat firması sahipleri ve müteahhitlerden oluşturulan komisyon üyeleri de binaların daha güzel görünümlü yapılması amacıyla hep birlikte yapılacak çalışmalara kendilerinin de destek vereceklerini, güzel görünümlü binaların eski binalara ve yeni yapılacak olan binalara da örnek olacağını söylediler.