Antalya Valiliğince kurulan Kaymakamlık, Jandarma, Belediye, Emniyet, Sahil Güvenlik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Finike Liman Başkanlığı, Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi yetkililerinden oluşan, “Suda Boğulma Olayları İlçe Denetim Komisyonu” üyeleri, Kumluca ilçe merkezi ve Adrasan sahilinde bulunan yüzme alanlarını inceledi.

Kumluca Belediyesi Günay Sahil Tesislerinde denetim öncesi toplantı gerçekleştiren komisyon üyeleri, gerekli ön bilgi ve toplantı maddelerini görüştü. İlk olarak Günay Sahil Tesisleri ve Mavikent mahallesinde bulunan beş yıldızlı bir otele ait yüzme alanının denetlenmesinin ardından Adrasan mahallesinde bulunan altı adet yüzme alanı da kapsamlı bir şekilde denetime tabi tutuldu. Denetimlerde yüzme alanlarındaki can kurtarma kuleleri, can kurtaran çalışanlarının sorumluolduğu bölgelerde hazır bulunup bulunmadığı ve malzeme konusunda tam teşekküllü olup olunmadığına bakıldı.

Yürütülen çalışmalarda yüzme alanlarında oluşabilecek olumsuzlukların en aza indirgenmesinin amaçlandığını belirtenkomisyon başkanıKumluca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca, “Antalya Valiliği’nin talimatıyla kurulan Suda Boğulma Olayları İlçe Denetim Komisyonu 9 üyesiyle vatandaşlarımızın güvenle denize girebileceği yüzme alanlarını denetlemektedir.Yüzmek için suya girildiğinde yaşanabilecek olumsuzluklar konusunda öncelikli tedbir suya girenvatandaşlarımızındır. Ancak dışarıdan yapılması gereken uyarı ve tedbirlerinde alınması gerekiyor. Komisyonumuzda belirlenen yüzme alanlarında denetimlerini yaparak varsa eksiklikleri giderilmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

Bu yıl içerisinde Antalya genelinde ilk denetimin Kumluca’da yapıldığı, komisyon üyelerinin ayda bir kez toplanarak rutin denetimleri sürdüreceği bildirildi.