Kumluca Kaymakamlığı tarafından oluşturulan “Suda Boğulma Olayları ilçe Denetim Komisyonu” üyeleri, ilçe merkezi ve Adrasan sahilinde inceleme yaptı.

Kumluca Kaymakamlığı tarafından daha önce yapılan toplantıyla, ilçede yüzme alanları olarak belirlenen alanlarda, Kaymakamlık, Jandarma, Belediye, Emniyet, Sahil Güvenlik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Finike Liman Başkanlığı, Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi yetkililerinden oluşan, “Suda Boğulma Olayları ilçe Denetim Komisyonu” üyeleri incelemede bulundular.

Komisyon üyeleri tarafından Adrasan sahilinde gerçekleştirilen incelemede, daha önce iki bütün olarak belirlenen yüzme alanının altıya bölünmesi kararlaştırılırken, aynı şekilde ilçe merkezi Günay sahil tesisi önünde yer alan bölgede de, yüzme alanı sınırlarının koordinatlanması yapıldı.

Suda Boğulma Olayları ilçe Denetim Komisyonu Başkanı Halil Başaran, Kaymakamlık tarafından oluşturulan komisyon üyeleriyle, ilçedeki yüzme alanlarında yapılması gereken çalışma ve yaşanabilecek olumsuz olaylara karşı alınmış ve alınacak tedbirleri yerinde görmek amacıyla yüzme alanlarında incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Yapılan çalışmanın amacının, yüzme alanlarında yaşanabilecek olumsuz olayları en aza indirmek olduğunu ifade eden Başaran, “Komisyon olarak rutin olarak belirlenen yüzme alanlarını kontrol edeceğiz. Yaşanabilecek olumsuzluklar konusunda öncelikli tedbir bu alanlarda suya giren vatandaşlarımızındır. Ancak dışarıdan yapılması gereken uyarı ve tedbirlerinde alınması gerekiyor. Bizde komisyon olarak belirlenen alanlarda denetimlerimiz yaparak varsa eksiklikleri giderilmesini sağlayacağız. İnşallah yüzme alanlarımızda herhangi bir olumsuzluk yaşamayız”  dedi.