Kumluca’da yaklaşık 15 gündür aralıklarla devam eden heyelan medeniyle ilçe merkezine ulaşımı sağlayan yolların bir çoğunda sorun yaşandığı bildirildi.

13 Ocak’ta yaşanan olumsuz havanın ardından Kumluca’da başlayan ve aralıklarla devam eden heyelanlar nedeniyle bir çok yerleşim alanına ulaşımı sağlayan yollara büyük hasarlar oluştu. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçede aralıklarla devam eden heyelanların en çok mahallelerin ilçe merkezine ulaşımı sağlayan yollarını etkilediğini söyledi.

Heyelanın başladığı günden bu yana belediye ekiplerinin mahallelere ulaşımı açık tutmak için mücadele verdiklerini ifade eden Çetinkaya, heyelanın şu ana kadar Güzören başta olmak üzere, İncircik, Erentepe, Altınyaka, Karacaören, Mavikent, Gölcük, Büyükalan, Dereköy, Kuzca, Yenikışla, Salur, Adrasan, Toptaş, Yazır, Belen ve Çaiyi mahallelerinin yollarına hasara neden olduğunu belirtti.

Heyelan olan mahallelere ulaşımı sağlama çalışmalarına Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de destek verdiklerini dile getiren Çetinkaya, “Şu anda Güzören Mahallemize bağlı Karagöl yaylasına ulaşımı sağlayan yol dışında kapalı yol bulunmuyor. Ancak daha önce olan ve aralıklarla da devam eden heyelanın verdiği hasarı onarmak için ekiplerimiz çalışıyorlar. Bu itibariyle Altınyaka ve Karacören Mahallelerinin yollarında Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle, Güzören ve İncircik Mahallemizin yollarında ise belediyemizin ekipleriyle çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Heyelan meydana gelen bölgelerde altyapı ve bazı içme suyu şebekeleriyle, köprülerde de hasar oluştuğunu anlatan Çetinkaya, belediye olarak en kısa sürede meydana gelen hasarları ortadan kaldırmak için çalışmaları aralıksız olarak sürdürdüklerini bildirdi.