Kumluca ilçesinde 24-27 Haziran tarihlerinde çıkan iki ayrı orman yangınında ev ve tarım arazileri etkilenen vatandaşlar için başlatılan kampanyada toplanan yardımlar sahiplerine ulaştırıldı. 

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda Kumluca Kaymakamlığı başkanlığında toplanan yardım komitesi ve evleri yangından etkilenen vatandaşlar bir araya geldi. Burada konuşan Kumluca Kaymakamı Polat Kara, 24 ve 27 Haziran tarihlerinde ilçede büyük orman yangınları yaşandığını, bu yangınlarda ormanların yanı sıra bazı vatandaşlara ait ev, sera, tarım arazilerinin etkilendiğini söyledi. 

Şu ana kadar yapılan tespitlerde 324 kişinin yangından etkilendiğini ifade eden Kara, yangınların toplam zararı ve etkilenen vatandaşların kat sayısı oranına göre devlet tarafından verilecek yardımların en kısa sürede vatandaşlara dağıtılacağını, yangının hemen akabinde Kaymakamlık, belediye ve sivil toplum örgütlerinin önderliğinde bir yardım kampanyası başlattıklarını hatırlatan Kara, “Bu kampanyada bugüne kadar 281 bin lira para toplandı. Bu parayı yangında sadece evleri etkilenen ve komitemizin belirlediği gerçek ihtiyaç sahibi 37 vatandaşımıza zararları oranında dağıtacağız. Gerçekten birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma adına Kumluca halkı başta olmak üzere hayırseverlerimiz kampanyamıza destek verdiler. Ben yardımda bulunan tüm hayırseverlerimize, yardım kampanyası boyunca görev alan komite üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.