Ziyarette konuşan Kumluca Ticaret Borsası (KUTBO) Başkanı Fatih Durdaş, ilçede faaliyet gösteren kasapların bazı sıkıntıları olduğunu, bu sıkıntıların çözümü konusunda aralarında bir heyet oluşturarak Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile görüşmek, sıkıntılarını anlatmak istediklerini söyledi.

Kasapların yaşadıkları sıkıntıların başında kesim ücretlerinin fayiş oranda arttırılması olduğunu ifade eden Durdaş, bunun yanında nakliye ve mezbahanede bazı eksikliklerin olduğunu dile getirdi.

Durdaş şunları söyledi:          

“Geçtiğimiz yıl 30 Mart’a kadar Kumluca Belediyesi mezbahanesini kullanan kasap arkadaşlarımız, büyükbaş hayvanlar için 20 lira, küçükbaş hayvanlar için ise 5 lira ücret ödüyorlardı. Bu yıl bu fiyatlar büyükbaşlarda 75 liraya, küçükbaşlarda ise 22 liraya yükseltildi. Burada kasap arkadaşlarımız hayvanlarını kendileri kesiyorlar, temizliğini kendileri yapıyorlar, bir tek nakliyesi Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor. Mezbahaneye en uzak kasap arkadaşımızın iş yeri 1 kilometre. Geçen yıla göre yapılan artış, verilmeyen hizmet karşısında çok yüksek.”

Hayvanların Büyükşehir tarafından kesilmesi, temizlenmesi ve nakliyesi halinde uygulanan ücrete kasap esnafının herhangi bir itirazları olmadığını vurgulayan Durdaş, bu sıkıntıların aşılması hususunda Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’dan yardım istediklerini bildirdi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, sorunları dinlediğini çözümü konusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgili yerlere ileteceğini söyledi.

30 Mart’tan sonra bir çok hizmet uygulamasının Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini hatırlatan Çetinkaya, bu hizmetlerden birinin de mezbahane hizmetleri olduğunu, henüz bazı hizmetlerin uygulanması konusunda bazı aksaklıkların olabildiğini yaşadıkça ve sıkıntılarla karşılaşınca görüldüğünü belirtti.

Yaşanan sıkıntıların karşılıklı diyalogla çözülebileceğini ifade eden Çetinkaya, “Ben sizlerin anlattığınız sıkıntıları ilgili yerlere ileteceğim. Bahsettiğiniz sıkıntılar karşılıklı iletişimle çözülebilecek bir sorun. İnşallah en kısa sürede çözüme kavuşur sizlerde bu sıkıntıları yaşamazsınız” diye konuştu.