Kumluca'da hayırsever işadamı Sedat Avcıoğlu tarafından eşi Havva Avcıoğlu'nun adına 16 derslikli Fen Lisesi yaptırılıyor.

Kumluca, ilçede aktif olarak eğitim veren 8 ayrı lisenin ardından şimdide Fen Lisesine kavuşuyor.

Kumluca'lı hayırsever iş adamı Sedat Avcıoğlu tarafından eşi Havva Avcıoğlu adına yaptıracağı Fen Lisesi için Kumluca Orman İşletme Müdürlüğünden tahsis edilen arazi hafriyat çalışmalarının başlatılması amacıyla belediyemize teslim edildi.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçedeki Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi , Kız Meslek lisesi ve yapımı devam eden Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi gibi ilçeye kazandırılan birçok yeni okulun ardından şimdide Fen Lisesine kavuşacağını söyledi.

Çetinkaya şöyle konuştu;

"Kumluca son zamanlarda başlattığı eğitim atağına Fen Lisesiyle bir yenisi daha ekleniyor. Cumhuriyet Mahallesi Döğüşkayrağı mevkiinde Orman İşletme Müdürlüğünden tahsis edilen 40 bin metrekare araziye yapılması planlanan okul üç katlı ve 16 derslikli şekilde inşa edilecek. Okulun yapılacağı arazide belediye ekiplerimizce hafriyat çalışmalarını başlattık. İlçemizde yaptığı hayır işleriyle bilinen Avcıoğlu ailesinden Sedat Avcıoğlu kardeşimiz eşi Havva hanım adına ilçemize bir okul kazandırıyor. Avcıoğlu ailesini bu cömertliğinden dolayı tebrik ediyorum. Bu hareketin ise birçok hayırsever vatandaşımıza örnek olacağını düşüyorum. İnşaat çalışmaları kısa sürede tamamlanması planlanan Fen Lisesimiz inşallah 2013-2014 eğitim sezonunda faaliyete geçecek."

Kumluca Belediyesi Basın