Kumluca Belediyesi’ni ziyaret eden Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Koordinatör Erkan Küçük, ilçeye yapılacak yatırımlar hakkında, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile bilgi alışverişinde bulundu.

Ziyarette konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçenin yıllık enerji tüketiminin 30 MVA (Mega Volt Amper) olduğunu ifade eden Çetinkaya, yaşanan elektrik enerjisi sıkıntısının önlenmesi için ilçede ring hattının oluşturulmasına ve trafo merkezi kurulmasın ihtiyaç olduğunu belirtti.

Mevcut şebekenin güçlendirilerek yer altına alınmasını da istediklerini kaydeden Çetinkaya, “İlçemizdeki tarım alanlarımızın yerleşim alanlarıyla birlikte olmasından dolayı, enerji nakil hatlarımızdaki kesitler yetersiz gelmektedir. Kırsal mahallelerimizdeki trafo güçlerinin yetersizliği nedeniyle sıklıkla gerilim düşüşleri yaşanmakta, bu da vatandaşlarımızı olumsuz etkilemektedir. Özellikle yaz aylarımızda turizm bölgelerimizde aşırı kullanım dolayısıyla enerji kesintileri yaşanmakta ve bölgemizin ormanlık alanlarla kaplı olmasından dolayı da enerji nakil hatlarından kaynaklanan orman yangınları çıkmaktadır. Bu sıkıntıların önlenmesi için ilçemizde ring hattının oluşturulması, trafo merkezi kurulması ve mevcut hatların iyileştirilmesi gerekmektedir” dedi.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Koordinatörü Erkan Küçük de, Kumluca’ya 2,3 milyon liralık yatırım ihalesi gerçekleştirdiklerini, bunlar içinde altı kilometre yer altı şebekesi, 4 trafo, 5 beton köşk trafo, 1 dağıtım merkezi bulunduğunu söyledi.

İlçenin enerji sıkıntılarının yakından bildiklerini ve çözüm arayışı içinde olduklarını ifade eden Küçük, “Buradaki sıkıntıları biliyor ve çözümü konusunda teknik ekiplerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda 2,3 milyon liralık bir yatırım ihalesi gerçekleştirildi. Bu ihaleye göre yapılması gereken işleri en kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Bu çalışmalarımızda yerel yönetim olarak belediyemizin de desteklerinden faydalanmak istiyoruz” dedi.