Kumluca’ya bağlık yaklaşık 400-600 metre rakımlı Beledn, Yazır, Yeşilköye ve Erentepe Mahallelerinin bazı kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren kar yağışı görüldü. Kar yağışının etkili olduğu Kumluca-Antalya Karayolu Belen mevkinde Karayolları ekipleri, kar yağışı nedeniyle oluşabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak için çalışmalara başladı.

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay, yaptığı açıklamada, uzun yıllar sonrası Kumluca’ya kar yağışı olmasının çok güzel olduğunu ve bu güzelliği yaşamak isteyen vatandaşların Belen mevkisine akın ettiklerini söyledi.

Kar yağışı nedeniyle şu an itibariyle herhangi bir olumsuzluğu olmadığını ifade eden Falay, “Bugün günlerden 18 Şubat 2015. Kumluca ilçemize bağlı Belen mevkisinde yaklaşık 450-500 metre rakımlı buraya kar yağışı yaşanıyor. Uzun süredir yağmayan ve alışık olmadığımız bir durum. Kumluca’daki halkımız şu anda bu araya gelerek kar yağışını izliyor ve kar topu oynuyorlar, hayatlarında güzel bir anı olarak yaşamaya çalışıyorlar” dedi.

Kar yağışı olan bölgeye akın eden vatandaşlarda kendi aralarında kar topu oynayarak kar yağışının tadını çıkarmaya çalıştılar. Kumluca şehir merkezinden kar yağışı olan bölgeye gelerek kar sevinci yaşayan vatandaşlardan Enver Demiröz de, uzun yıllardır görmedikleri kar yağışını görebilmek amacıyla Belen mevkisine geldiklerini ve bu güzel anı yaşadıklarını söyledi.

Demiröz, “Şu anda burada kar yağışına uygun olmamasına rağmen çok güzel kar yağışı var. Yaklaşık5-6 santim kar yağmış. Kar yağışından dolayı çok mutlu olduk, çok güzel bir ortam. Burada kar topu oynadık. İlçemiz adına bizler adına çok güzel bir durum. Bunu sevinçle karşılıyoruz” diye konuştu.

Kar yağışı devam eden Kumluca-Antalya karayolunun 10 ile 20’inci kilometresi arasında trafik ekipleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları için uyarırlarken, Karayolları ekipleri de yolda kar temizleme çalışması yürüttüler.

Öte yandan kar yağışının olduğu bölgeye akın eden çok sayıda vatandaş da kar yağışının güzelliğini yaşamaya çalışırken, kar topu oynadılar ve bol bol fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştirdiler.