Kumluca Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kurulan zeytin yağı sıkma ünitesi, günde 40 ton zeytin sıkma kapasitesine sahip olduğu bildirildi 

Kumluca’da Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kurulan zeytinyağı sıkma ünitesi deneme çalışmasının ardından ilk zeytin yağını sıkmaya başladı. 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer ile birlikte, Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kurulan zeytin yağı sıkma ünitesinde incelemelerde bulundu. 

Zeytin yağı sıkma ünitesi hakkında belediye başkanı Çetinkaya ve AK Pati ilçe başkanı Yavuzer’e bilgi veren Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, zeytin yağı sıkma ünitesinin ilçede ve bölgede büyük ihtiyacı karşılayacağını ve eksikliği gidereceğini söyledi. 

Zeytin yağı sıkma ünitesinin günlük 40 ton zeytin sıkma kapasitesine sahip olduğunu belirten Kayhan, “Kumluca, Finike, Demre ve Kemer ilçelerimizde yılda yaklaşık 3 bin ton civarında zeytin üretimi yapılıyor. Bu zeytinlerimiz artık bundan böyle tesisimizde sıkılabilecek. Böylece halkımızda başka yerlere gitme zorluğundan kurtulacaklar” diye konuştu. 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, zeytin sıkma ünitesinin ilçede büyük ir eksiliği gidereceğini ifade ederek, bu konuda emeği geçenlere teşekkür etti. Bundan sonra yapılacak olan çalışmanın ilçede bir de salça fabrikası olduğunu kaydeden Çetinkaya, Ziraat Odası yönetimini bu konuda çalışma yapmaları için teşvik edeceklerini bildirdi.