Kumluca Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği (KUMSEKDER) yönetim kurulu üyeleri Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret etti.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen olağan genel kurulda yönetime seçilen KUMSEKDER yönetim kurlu üyeleri Erhan Durdaş, Süleyman Sülekoğlu, Üzeyir Özyürek ve Sait Öztürk ile birlikte Kumluca Belediye Başkanını ziyaret etti. Ziyarette yeni seçilen yörenim kurlu üyelerini tanıtan Okur, başkan Çetinkaya’ya yeni dönemde komisyoncular derneği olarak yapacakları hizmetleri ve projelerini anlattı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KUMSEKDER yönetimine görevlerinde başarılar diledi. Kumluca’nın ekonomik gücünü tarımdan ve seracılıktan sağladığını ifade eden Çetinkaya, bu konuda da seracılık sektörünün en büyük paydaşlarından birinin de komisyoncular olduğunu söyledi.

Teknolojinin ve iletişimin sürekli değişim yaşadığı günümüzde tarım sektörünün de bu değişimlere paralel gelişmeler gösterdiğine işaret eden Çetinkaya, “Rakiplerinizle mücadele edebilme mukavemetine sahip, güçlü bir tarım ekonomimiz olacaksa bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Biz yerel yöneticiler, siz komisyoncular, Ziraat Odası, Ticaret Borsası bu konuda ortak hareket edebilirsek her konuda başarılı olacağımızı düşünüyorum. Örtü altı üretiminde Kumluca markalaşacaksa, bunun lokomotifi siz komisyoncular olmalısınız. Ben özellikle Kumluca’nın sera üretiminde markalaşmasının çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

Kumluca’da gerçekleştirilen üretimin büyük oranda biyolojik olarak yapıldığını ve bu konuda çiftçilerin son derece bilinçli olduklarını kaydeden Çetinkaya, ilçede üç yıldır gerçekleştirilen Domatexpo Fuarıyla da üretimi yapılan domates başta olmak üzere diğer ürünlerinde  tanıtımının yapıldığını, gelecek yıllarda fuarın daha iyi geçmesi için komisyoncularında fuara katkı sağlaması gerektiğini bildirdi.