Kumluca Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde üniversite, KPSS, açık öğretim okulları ve açık öğretim fakülteleri için hazırlık kursları düzenleme protokolü imzalandı.

Kumluca Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında 2016-2017 eğitim öğretim döneminde üniversite, KPSS, açık öğretim okulları ve açık öğretim fakülteleri için hazırlık kursları düzenlemesi amacıyla hazırlanan protokolün imza törenine, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir katıldı.

İmza töreni öncesi konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye olarak her zaman eğitim konusunda üzerlerine düşen desteği sağladıklarını ve sağlamaya da devam edeceklerini belirterek, yapılan çalışmanın da Kumluca ve çevresinde yaşayan tüm öğrencilere faydalı olacağını ümit ettiğini söyledi.

Açılması planlanan kurslar için belediye encümeni kararıyla daha önce Kumluca Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılan Kumluca Belediyesine ait binayı tahsis ettiklerini ifade eden Çetinkaya, “Biz belediye olarak geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu bu projeyle bir kez daha ortaya koyduk. Açılacak kurslarla ilgili belediye olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğiz. İnşallah bu kurslarımıza katılan öğrencilerimiz de bizlerin bu çabalarını boşa çıkartmaz kendilerine,  ailelerine, topluma ve ülkesine faydalı hizmetlere imza atarlar” dedi.

Yapılan protokolle çalışmanın üç yıl süreyle devam edeceğini kaydeden Çetinkaya, üç yılın sonunda durum ve ihtiyaca göre aynı şekilde protokolün devam ettirebileceklerini sözlerine ekledi.

Açılacak kurlar ve yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi veren Kumluca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir de, açılacak kurslarla ilgili Kumluca Belediyesi tarafından yer temini, demirbaş ihtiyaçlarının giderilmesi gibi olanakların sağlanmasının ardından, müdürlük olarak kendilerinin de kurslarla ilgili sorumlulukları yerine getireceklerini söyledi.

Gelecek taleplere göre eğitim alanında her türlü hazırlık kurslarını açmayı hedeflediklerini ifade eden Tekdemir, “Burada en önemli sorun eğitim kadrosunun tamamlanması. Bu konuda da hem eğitim kadromuzda bulunan hem de görevlendireceğimiz alanında başarılı öğretmenlerimizle bu sorunu aşacağımıza inanıyorum. Kumluca Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak iki kurumun yaptığı bu ortak çalışma öğrencilerimiz için çok faydalı olacaktır. Ben başta Kumluca Belediyesi olmak üzere emek veren destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından üç nüsha olarak hazırlanan Kumluca Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde üniversite, KPSS, açık öğretim okulları ve açık öğretim fakülteleri için hazırlık kursları düzenleme protokolü, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir tarafından imzalandı. 

Editör: Haber Merkezi