KUTSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Fahri Özen başkanlığında, sosyal mesafe dikkate alınarak ve maske kullanılarak gerçekleştirildi.

Toplantı gündemi öncesinde söz alan Başkan Murat H. Günay konuşmasında şöyle dedi;

Pandemi süreci sonrasında ülkemiz ve bölgemiz hızla toparlanıyor. KUTSO olarak enerjimizden hiç kaybetmeden var gücümüzle Batı Antalya’nın kalkınması için çalışmaya devam ediyoruz.

Bölgemiz için çok önemli olduğunu düşündüğümüz Kaş-Kınık Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde çok ilerleme kaydettik. İnşallah çok yakın bir zamanda müteşebbis heyetimizin oluşması ile OSB olarak faaliyetlerimize devam edeceğiz.

OSB ile birlikte bölgemiz için bir diğer önemli projemizde geleneksel tarıma alternatif olarak tropikal ürünlerinde Batı Antalya’da yetiştirilmesi için çalışmalar yapacak bir deneme tesisinin kurulması. Bu projemiz ile çiftçimizin değeri yüksek, alternatif ürünler üretmesini sağlamak için çalışacağız.

Bir diğer önemli projemiz ise yetenekli çocuklarımızın yüksek teknolojili ürünler üretebilmesini sağlamak amacıyla kurulmuş olan Deneyap Atölyelerinin Batı-Antalya’ya hizmet edecek şekilde KUTSO bünyesinde açılması. Bunun için değerli Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’tan söz aldık. Yer tespiti yapıyoruz.

KUTSO Batı Antalya’nın birleştirici ve dinamik gücüdür. Projelerimiz ve çalışmalarımızla üyelerimizin ve bölgemizin destekçisi olmaya devam ediyoruz.

Başkan Günay’ın konuşmasının ardından 4. Gurup Meslek Komitesi adına Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Acar söz aldı. Turgut Acar konuşmasında şöyle dedi;

Odamızın akaryakıt ve taşımacılık sektöründe hizmet veren üyelerinden oluşan 4. Gurup Meslek Komitesi adına söz alıyorum.

Batı Antalya’da taşımacılık sektörü özellikle deniz turizmi ve kara taşımacılığı olarak ağırlık kazanıyor.

Deniz taşımacılığı da günü birlik ve haftalık gezi teknesi şeklinde yapılıyor. Bu işi yapan firmalarımız Korona Virüs tedbirleri döneminde hizmet veremediler. Şimdi normalleşme döneminde az da olsa iş yapmaya başladılar.

Kara taşımacılığımızın Batı Antalya’da ki en büyük sorunu ise ülkenin tamamına yayılan duble yol yatırımlarının henüz Batı Antalya’da tamamlanmamış olması. Bu ise bizim 1 saatte gideceğimiz yolu en az 2 buçuk saatte gitmemize neden oluyor. Yolun ve sürenin uzaması hem zaman, hem de nakliye maliyetlerinin artması demek. Tarımsal üretimde ve turizmde önemli bir merkez olan Batı Antalya’da duble yol ve tünel gibi ulaşım yatırımlarının bir an önce tamamlanması ülkemize de önemli ekonomik katkı sağlayacaktır.

Akaryakıt sektörümüzün sorunları için daha önce KUTSO ve PÜİS ile birlikte kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdik ve bu toplantıda önemli kararlar aldık. Akaryakıt sektörümüzün en önemli sorunu karlılık oranlarının düşmesiyle birlikte; firmalarımızın işletme maliyetlerinin önemli ölçüde artmasıdır. Ekonomimizin yaşadığı salgın etkisiyle akaryakıt işleticilerimiz ciddi satış kaybı yaşamıştır.

Tüm KUTSO üyesi iş insanlarımız ve bölgemiz için sorunlarımızı çözebileceğimiz, en az 5-10 yıl ilerisi için yatırım planları yapabileceğimiz bir ekonomik ortam temenni ediyorum.

Meclis toplantısı gündem konularının görüşülmesi, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

Kumluca Haber