Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen yurtdışı iş seyahatinde Batı Antalyalı iş adamlarımız önemli ihracat bağlantıları yaptı.

KUTSO üyesi firmaların katıldığı iş seyahati 21 iş adamı katıldı. 5 gün süren seyahatte Almanya ve Polonya’da çeşitli etkinlik ve toplantılar yapıldı.

Seyahatin ilk iki gününde Almanya’da Berlin FRUIT LOGISTICA 2017 Fuarı’nı gezen iş adamlarımız burada çeşitli bağlantılar yapma imkanı buldular. Heyet, Berlin’in ardından Polonya’ya geçerek burada üç gün boyunca toplantılara katıldılar.

İş adamları Polonya’da önce Polonya Türkiye Parlemento Dostluk Grubu Başkanı ve Federal Milletvekili Matusiak Grzegorz tarafından organize edilen toplantıya katılarak burada Polonyalı iş adamları ile karşılıklı görüşmeler yaptılar. Heyet, sonraki gün ise Türkiye’nin Varşova Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Olcay Öztürk ve Büyükelçilik Uzmanı Yakup Can Doğru ile yemekte bir araya gelerek Polonya’daki ticari fırsatlar hakkında bilgi aldılar.

Firmalarımız yaptıkları olumlu görüşmelerin sonucunu aldıklarını ve Türkiye’ye döner dönmez bazı ürünleri görüştükleri yabancı firmalara ihracat etmeye başladıklarını belirttiler.

Seyahatte iş adamlarımıza odamız tarafından, %50 KOSGEB desteği imkanı sağlandı.  

FRUIT LOGISTICA fuarı

Avrupa’nın en büyük yaş meyve sebze fuarı olan FRUIT LOGISTICA fuarında 2016 yılında 84 ülkeden 2.891 firma yer aldı. 106.000 m2 alana kurulu ve sadece ticari ziyaretçilere açık olan fuarı 130 ülkeden 70.000 civarında ziyaretçi gezdi. Fuarda katılımcı firmalar, yaş meyve sebze, kuru meyveler, organik ürünler, dondurulmuş meyve-sebze, kabuklu meyveler, baharatlar, taze kesilmiş-hazır taze ürünler, çiçekler, tohum ve fidanlar, bitkiler, paketleme-etiketleme makineleri, paketleme malzemeleri, kalite kontrol sistemleri, soğutma-ürün izleme sistemleri, meyve sebze işleme-yıkama sistemleri ile ilgili ürünlerini sergiliyorlar.