Avrupa’nın en büyük 5. Turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı(EMITT) çeşitli ülkelerden ve Türkiye’den birçok katılımcıyı ve ağırlıyor.  EMITT fuarında yöremizin tarihi ve turistik değerlerini tanıtmak ve turizm sektöründe hizmet veren firmalarımız ile turizm acentalarını buluşturmak amacıyla Kumluca, Finike ve Kaş belediyeleri ile Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ortaklaşa tanıtım standı oluşturuyor. “Likya Yolu” teması ile oluşturulacak bu standı Batı Antalya bölgesinde hizmet veren turizm firmaları ücretsiz olarak kullanabilecek.

Fuar hazırlıklarını değerlendirmek üzere KUTSO Yön. Kur. Bşk. Yrd. Bayram Karagül, Genel Sekter Mesut Bakar, Finike Belediyesi Özel Kalem Müdürü Çiğdem Aytekin, Kumluca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Süleyman Fethi Örgel KUTSO Finike Temsilciliği Toplantı Salonunda bir araya geldiler.

Toplantıda, EMITT fuarının yörenin turistik değerlerinin dünya genelinde iş yapan turizm firmalarına aktarabilmek için uygun bir fırsat olduğunu belirten KUTSO Başkan Yardımcısı Karagül, “Bu yıl 28-31 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleşecek olan EMITT 2016 fuarında yöremizi en iyi şekilde temsil etmek için güzel bir organizasyon yapıyoruz. Kumluca, Finike ve Kaş belediyelerimizde standımıza bizzat katılarak kendi ilçelerini en iyi şekilde tanımayı planlıyorlar. Bu yıl Likya Yolu’nu kendimize tema olarak belirledik. Çünkü Likya Yolu 4 ilçenin de içerisinden geçen önemli tarihi ve turistik bir değer. Bu gün gerçekleştirdiğimiz toplantı fuar için genel bir değerlendirme yapacağımız ilk toplantı. Önümüzdeki günlerde fuarda neler yapabileceğimiz detaylı bir şekilde planlayacağımız birkaç toplantı daha yapacağız” dedi.

Toplantıda ayrıca fuarda yöremizin değerlerini vurgulayacak bir stant tasarımının tanıtımı yapıldı.