Geçtiğimiz 16 Kasım tarihinde 36’ncısı gerçekleştirilen Avrasya Maratonuna Kumluca’da katılan 15 sporcu Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret ettiler.

Kumlucalı maratoncuları kapıda karşılayan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, tüm maratonculara hoşgeldiniz diyerek ayrı ayı ilgilendi. Bu yıl gerçekleştirilen 36. Avrasya Maratonu hakkında bilgi veren Kumlucalı maratonculardan Metin Küstür, bu yıl ilçeden 15 sporcunun Avrasya Maratonuna katıldığını, bu sporculardan dördünün maratonun tamamlandıklarını söyledi.

Diğer 11 sporcunun ise 15 kilometrelik bölümü tamamladıklarını ifade eden Küstür, maraton dolayısıyla hem iyi dostluklar edindiklerini hem de maratonda Kumluca’yı tanıttıklarını belirtti. Maratona katılan gruptaki bazı sporcuların zaman zaman Türkiye’nin değişik bölgelerinde gerçekleştirilen maraton, yarı maraton gibi yarışlara katıldıklarını ve buralarda büyük başarılar elde ettiklerini kaydeden Küstür, son yıllarda atletizm sporuna büyük ilgi olduğunu vurguladı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Avrasya Maratonuna katılan sporcuları hem başarılarından hem de katıldıkları yarışmalarda Kumluca’yı temsil etmelerinden dolayı ayrı ayrı kutladı.

Belediye olarak halk tabanında atletizm sporuna olan ilgiye dikkat çekmek adına Spor İşleri Müdürlüğü tarafından yürüyüş organizasyonları başlattıklarını ifade eden Çetinkaya, bu vesileyle yürüyüşlere katılanlara spor adı altında, çevre, doğa, tarih ve kültür bilinci oluşmasını da arzuladıklarını belirtti.

Çetinkaya şunları söyledi:

“Spor İşleri Müdürlüğümüzce 29 Ekim tarihinde Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirmiştik. Bu hafta sonu da (Kumluca Gelidonya’yı keşfediyor) adı altına Gelidonya Feneri’ne bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Her yıl festivalimiz içerisinde yaptığımız bir halk koşumuz var. Bu gibi bundan sonraki zamanlarda da bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Ben buradan sizlerle birlikte hem Gelidonya Feneri yürüyüşünü hem de sizlerin bu ilgisinden yola çıkarak ilçemizde de ulusal boyutta bir yarı maraton organizesi gerçekleştirelim diyorum. Bunun için Spor İşleri Müdürlüğümüz ve sizler ortak bir komite oluşturarak bu konuda çalışmalara başlayın ve 18 Nisan 2015 tarihinde bu yapılacak şekilde bu maratonu planlayalım.”

Belediye olarak yapılacak yarı maratona her türlü desteği vereceklerini kaydeden Çetinkaya, burada asıl olanın halkın ilgisi olduğunu, halkın buna destek vermesiyle gelecekte maratonun tam maraton olarak yapılabileceğini bildirdi.

Avrasya Maratonuna katılan Kumlucalı sporcularda özellikle halk maratonlarına toplumun her kesiminden ilgi olduğunu, Kumluca’da yapılacak bir yarı maraton etkinliği için kendilerinin de her türlü desteği vereceklerini ve bu konuda hemen çalışmalara başlayacaklarını bildirdiler.