Konu ile ilgili Şah İnn Paradise Tatil Köyü Genel Müdürü  Yusuf  Yücel  yaptığı açıklamada;

“Çocuklarımıza temiz bir gelecek bırakmak her sorumlu kurum gibi Şahinn Paradise ailesi için de en öncelikli amaçlardan birisidir.

Yaşadığımız yüzyıl içinde doğal kaynakların hızla tükenmesiyle bağlantılı olarak ortaya çıkan çevre sorunları, artık küresel boyuttaki etkilerini göstermesiyle omuzlarımızdaki yükü bir kat daha arttırmıştır.

Özellikle Sanayi Devrimi sonrasında ulusların ekonomik yönden yükselme yarışlarında bir araç konumuna indirgenen çevre değerleri bilinçsizce kullanılarak adeta yok edilmeye mahkum bırakılmaktadır.  Oysa ki  insanlar bu umursamaz tavırlarıyla kendi geleceklerini yok etmektedirler.

Çünkü sınır tanımayan küresel çevre sorunları, tüm insanların ortak sorunu olarak insanlığın geleceğini tehdit etmektedir.

Daha sağlam bir insan-doğa ilişkisinin yapılandırılmasında ise insanlara öncelikle çevre eğitimi ile çevre bilincinin kazandırılması gerekmektedir. İnsanları parçası oldukları doğa ile barıştıracak, onlara doğa ile yaşamanın uyumunu kavratabilecek bir etkinlik olarak Mavikent Halkı ile Sahil ve Deniz temizliği yaptık böylelikle vatandaşlarımıza duyarlı çevre bilincinin aşılanması ve çevre temizliğinin önemini vurgulamak istedik.

Yaptığımız bu ve benzeri projeler, Halkımızla beraber toplum da çevre bilinci ve çevreye duyarlılık kazandırarak, gelecek nesillerimize daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak  için büyük bir sorumluluk üstlendiğimizi düşünüyoruz.” dedi