Kumluca’ya bağlı Mavikent Mahallesi’nde bulunan Sağlık Ocağı’na katkı sağlayan hayırseverlere plaket verildi.

Mavikent Mahallesi’ndeki Sağlık Ocağında hayırseverler için düzenlenen plaket törenine Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Mavikent Mahalle Muhtarı Adem Karataç, hayırseverler ve sağlık ocağı personeli katıldı.

Törende konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Mavikent Mahallesi’nin ilçenin nüfus yoğunluğu bakımından en büyük mahallesi olduğunu ve fiziki şartları gereği böyle bir sağlık ocağına ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Sağlık ocağının sadece Mavikent Mahallesi’ne değil, diğer yakın mahallelere de hizmet vereceğini ifade eden Çetinkaya, “Sağlık ocağımız daha önce yapılmış, bildiğimiz standart sağlık ocakları gibi hizmet veriyordu. Ancak yapılan düzenlemeyle ilçemizde ilk defa Mavikent Sağlık Ocağımız A grubu sağlık ocağına dönüştürüldü. Ayrıca ilçe merkezi dışında bir adet 112 ambulansımızda burada konuşlandırıldı. İnşallah ihtiyaç duymayız, ancak ihtiyaç olursa da hemen yanımızda bir sağlık kuruluşumuz oldu. Buranın yapımında ve dönüşünde emeği geçen hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye olarak sağlık ocağının çevre düzenlemesini yaptıklarını kaydeden Çetinkaya, sağlık ocağının Mavikent’e ve diğer mahallelere hayırlı olmasını temennisinde bulundu.   

Mavikent Mahalle Muhtarı Adem Karataç da, Mavikent Sağlık Ocağının A grubuna dönüşmesiyle sabah 07.00’den akşam 18.00’e kadar hizmet verildiğini, öğle tatilinde de nöbetçi doktorun bulunduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve Mavikent Mahalle Muhtarı Adem Karataç, sağlık ocağına katkı sağlayan hayırseverlere plaket verdiler.