AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak’ı, Kumluca Belediyesi’ne gelişinde Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri karşıladı. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile makamında bir süre görüşen Badak, parti teşkilatları belediyeleri ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yerel seçimler sonrası belediye olarak yürüttükleri hizmetler ve projeleri anlattı. Kumluca Belediye Başkanı ve meclis üyeleri olarak yerel seçim öncesi halka bazı projeler hakkında söz verdiklerini ifade eden Çetinkaya bu projeler hakkında Badak’tan destek istedi.

Kumluca’nın tarım üretim merkezi olduğuna dikkat çeken Çetinkaya, ancak tarımsal üretim konusunda en büyük sorunlardan birinin sulama suyu sorunu olduğunu belirtti. Bunun için yerel seçimler öncesi halka uygun olan bölgelere gölet yapımı konusunda söz verdiklerini anımsatan Çetinkaya, bu göletlerden ikisinin yapıldığını, geride 11 adet daha yapılması gerek gölet bulunduğunu kaydetti.

Çetinkaya şunları söyledi:

“Biz yerel seçimler öncesi halka, ilçemizin kaderini değiştirecek sulama suyu sorununun çözümü için söz verdik. Bu sözümüzle şehir merkezi dışında mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında var olan verimli topraklarımızı tarıma kazandırmayı amaçlıyoruz. İlçemizde yapılmasını planladığımız gölet projelerimiz var, bunlardan iki tanesi yapıldı ve hizmet veriyor. Ancak geriye kalan 9-10 gölet projemizi de hayata geçirebilirsek, yılın 8-9 ayı tarım üretimi gerçekleştirdiğimiz ilçemizde 12 ay sürekli tarımsal üretim yapmış olacağız. Bu da bölgemizin kaderini bir kez daha değiştirecek ve ilçemiz tarım konusunda sahip olduğu önemini arttıracaktır.”

Göletlerin en büyük faydalarından birinin de yağmur suyu nedeniyle meydana gelen sel olaylarını önlemek olduğunu belirten Çetinkaya, bunun dışında Tekirova-Kumluca ve Finike arası bölünmüş yolunun biran önce tamamlanması konunda yardım beklediklerini bildirdi.

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak da, Kumluca’da yapılması planlanan hizmetlerin son derece güzel, ilçe ve ülke ekonomisine uzun yıllar katkı sağlayacak projeler olduğunu söyledi.

Tarımsal üretim konusunda Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında kendi kendine yetebilen ender ülkeler arasında olduğunu ifade eden Badak, ancak tarımsal üretimden elde edilen kişi başına düşen milli gelir konusunda arttırılması gerektiğini belirtti.

Badak, “Gerçekten yapılması gerekenler, hazırladığınız projeler çok güzel projeler. Bu projelerin özellikle tarıma sağlayacağı katkılar göz önüne alındığında biran önce faaliyete geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’nin tarımsal alanda milli gelirini arttıracak çalışmalar yapmalıyız. Ben bu talepleriniz konusunda gerek bakanlıklarda, gerekse ilgili genel müdürlüklerde çalışmalar yapacak ve konuların takipçisi olacağım” dedi.