Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, Evde Eğitim alan Öğrencilerle Yemekte Bir Araya Geldi
Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu tarafından okullar da öğrenim görmekteyken fiziksel rahatsızlığı nedeniyle evde eğitim almasına karar verilen öğrenciler ve öğretmenleri Rafiye BAŞKAYA , İlçe Milli Eğitim Müdürü   Osman Şahin’le yemekte bir araya geldiler.
Öğrencilerle farklı bir atmosferde bir araya gelerek onlara moral vermek ve eğitim sorunları ile yakından ilgilenmek üzere öğretmenleri ile görüşen Şahin, eğitim öğretimde üzerimize düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
Şahin "Müdürlüğümüz bünyesinde, özel eğitim hizmetleri kurulunca evde eğitim almasına karar verilen 5 öğrencimiz bulunmakta olup bu öğrencilerimiz Rehberlik Araştırma Merkezimiz ve Müdürlüğümüzce yerinde izleme ziyaretleri yapılarak eğitim öğretim faaliyetleri izleme değerlendirme çalışmaları yürütülmektedir". dedi

EVDE ÖZEL EĞİTİM NEDİR?
Zorunlu öğrenim çağındaki, klinik bakıma ihtiyaç duyan veya birden fazla alanda yetersizliği olanlar için destek eğitim plânı Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu tarafından hazırlanır. Bu bireylerin eğitimleri, öncelikle ailelerinin bilgilendirilmesi ve desteklenmesi temeline dayalı olarak, gezerek özel eğitim görevi verilen öğretmenler tarafından kurumlarda ve evlerde sürdürülür.
Herhangi bir eğitim öğretim kurumundan doğrudan yararlanamayacak durumda olan okul öncesi ve ilköğretim çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylere evde eğitim verilmesi esastır.
Evde eğitim hizmetine karar verilmeden önce, bireyin bir eğitim öğretim kurumundan doğrudan yararlanmasına imkân verecek fiziksel, soysal ve ekonomik bütün önlemlerin alınıp alınmadığının değerlendirilmesi esastır.
Evde eğitim hizmetleri kurul tarafından planlanır.
Bu hizmetlerin, gezerek özel eğitim görevi yapan öğretmen tarafından sürdürülmesi esastır.
Bireyin eğitim ihtiyaçları doğrultusunda bireyselleştirilmiş eğitim programı hazırlanması esastır.
Evde eğitimde, ailelerin bilgilendirilmesi, desteklenmesi ve eğitimin her aşamasına katılımlarının sağlanması esastır.
Evde eğitim sürecinin birey, aile ve öğretmenin iş birliğine dayalı olarak planlanması esastır.
Bireylerin gelişim durumları ve yeterliklerinin sürekli değerlendirilmesi ve buna göre eğitim sürecinde değişiklik ve düzenlemeler yapılması esastır.