Kumluca Belediyesi’ne ait Günay Sahil Tesisleri hayvanat bahçesinin ziyaretçileri, burada ata binerek farklı deneyimler kazanıyorlar.

Kumluca Belediyesi’ne ait Günay Sahil Tesisleri hayvanat bahçesinde bulunan hayvanlar arasında yerli pony, shetland  pony ve haflinger cinsi atlar bulunuyor. Hayvanat bahçesinin ziyaretçileri arasında yer alan özellikle küçük çocuklar atlata binerek hem özgüven hem de hayatlarında farklı deneyimler kazanıyorlar.

Günay Sahil Tesislerindeki hayvanat bahçesini en çok ilçede bulunan anaokulları, kreşler ve dernekler bünyesinde eğitim gören çocuklar ziyaret ediyor. Son olarak hayvanat bahçesini ziyaret ederek ata binen, özel bir eğitim ve kültür derneği çocukları ata binmenin mutluluğunu yaşadılar.

Dernek Müdürü Nurcihan Karagünlü, hayvanat bahçesi ve böyle bir hizmet verdikleri için Kumluca Belediyesi ve tesis çalışanlarına teşekkür etti. Küçük çocukları değişik zamanlarda hayvanat bahçesine getirerek hayvan sevgisi kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Karagünlü, ayrıca çocukların zaman zaman eğitmenleri gözetiminde atlara binerek özgüven ve farklı bir deneyim kazandıklarını söyledi.

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay da, belediye olarak Günay Sahil Tesisleri ve Sarnıç Tepesinde olmak üzere iki adet hayvanat bahçesine sahip olduklarını, buradaki amaçlarının normal hayatlarında hayvanları görme imkanı olmayan çocuklar başta olmak üzere insanlara hayvanları gösterebilmek olduğunu söyledi.

Hayvanat bahçesindeki hayvanların doğal ortamlarına uygun alanlarda bulunmalarına özen gösterdiklerini kaydeden Falay, “Hayvanat bahçemizde bulunan atlara çocuklarımızı bindiriyoruz. Özellikle anaokulu, kreş ve birinci sınıf öğrencilerimizden talepler geliyor. Bizde bu talepleri imkanımız dahilide yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.