Kumluca Anaokulu öğrencileri, değerler eğitimi kapsamına uygulanan iyilik ve hoşgörü temasıyla sahilde temizlik yaparak çiçek diktiler.
 
Kumluca Anaokulu öğrencileri, değerler eğitimi kapsamında iyilik ve hoşgörü temasıyla sahil temizliği gerçekleştirdiler. Belediyemize ait, Günay Sahil tesislerinin bulunduğu deniz kıyısında yapılan sahil temizliğinin ardından öğrenciler, tesislerde belediyemizce hazırlanan alana çiçek diktiler.
 
Kumluca Anaokulu Müdürü Rahime Keske, yaptığı açıklamada, değerler eğitimi kapsamına iyilik ve hoşgörü temasının işlendiğini söyledi. Öğrenciler için “Bir iyilikte sen yap” konulu proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Keske, öğrencilere çevre temizliği yaparak, çevreye iyilik, insanlara iyilik ve toplumuna ve geleceğe iyilik konularının anlatıldığını belirtti.
 
Keske, çevre temizliği ve çiçek dikimine katılan öğrencilere yaptıkları etkinlikleri sınıfta öğretmenlerine, evde aileleri ve arkadaşlarına da anlatmalarını istediklerini kaydederek, “Bu sayede öğrencilerimizde yaptıkları çalışmaları kalıcı kılmak, onlarda yapılan faaliyetlerin bir anısı olmasını istiyoruz. Ayrıca gelecekte öğrencilerimiz bu tür etkinliklerde edindikleri izlenimleri hayatlarına güzel bir anı olarak hatırlayacaklardır. Etkinliğimiz destek veren belediyeye ve etkinliğimize katılan öğrenci velilerin teşekkür ediyorum” dedi.
 
Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay da, çocuklarda çevre bilincinin küçük yaşlarda oluşmasının çok önemli olduğunu belirterek, faaliyetle ilgili kendilerine proje getirildiğinde hemen destek verdiklerini söyledi.
 
Çocukların mutlu olmasının kendilerini de mutlu ettiğini ifade ederek, “Bizde belediye olarak Anaokulumuzun yapacağı faaliyete destek verdik. Böylece daha önce Günay Sahil tesislerimizi görmeyen öğrencilerimize hem tesisimizi tanıttık, hem de tesiste yalpan çevre düzenlemesine öğrencilerinde katkı yapmalarını sağladık” diye konuştu.