Akdeniz Üniversitesi, Kumluca Kaymakamlığı, Kumluca Belediyesi ve Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokole göre, bu yıl 3. Düzenlenen MİSİBO (Mimar Sinan Bilim Olimpiyatları) Etkinlikleri kapsamında 8-13 Mayıs tarihleri arasında 1140 ortaokul ve lise öğrencisi Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleriyle söyleşilerde buluştu.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Erol Gürpınar, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Selma Öncel, Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Serpil Yılmaz, Fen Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof.Dr. İlham Aliyev, Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Özdemir ve Fen Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Dç.Dr.Mutlu Güloğlu Söyleşilerde öğrencilere bilgi birikimlerini aktarıp, çeşitli sorularını cevapladılar.

Etkinlik Batı Antalya’nın Kumluca, Kemer, Finike, Demre, Kaş, Elmalı ve Korkuteli ilçelerinden Ortaokul 6.-7.- 8. Sınıf ve Lise 9.- 10.- 11. Sınıf öğrencilerinden 920 öğrencinin katılımı ile düzenlenen Batı Antalya Mimar Sinan Bilim Olimpiyatı (MİSİBO) yapılan Olimpiyat sınavı ve akabinde düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Sınavda öğrencilere ortaokullar kategorisinde 15 Matematik, 15 Fen Bilimleri olmak üzere 30 soru; lise kategorisinde ise 10 Fizik, 10 Kimya, 10 Biyoloji ve 15 Matematik olmak üzere toplam 45 soru soruldu. Her sınıf seviyesinde Olimpiyat yarışmasında ilk 10’a giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Ödül törenine; Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, İlçe Kaymakamı Dr. Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Sağlı Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Seçil Taylan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karabacak ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.