Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’nde (BATEM) eğitim almak amacıyla Antalya’da bulunan Moldovalı çiftçiler, eğitimlerinin son gününde Kumluca Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile süre görüştüler.

Ziyarette konuşan BATEM Eğitim Yayınları Başkanı Metin Kaya, Moldovalı çiftçilerin yaklaşık bir haftadır Antalya’da bulunduklarını ve Türkiye’deki tarımsal üretim şekli ve çalışmalar hakkında bilgi alarak eğitim gördüklerini söyledi.

Eğitimin son gününde Türkiye tarımı, özellikle de sera ve narenciye üretimi konusunda önemli bir yeri olan Kumluca’yı ziyaret etmek istediklerini ifade eden Kaya, bu amaçla kendilerini misafir eden Kumluca Belediyesi ve Kumluca’daki sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ettiklerini bildirdi.

Ziyaretten dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, Kumluca’nın hem örtü altı sera üretimi hem de narenciye üretimi konusunda son yıllarda büyük kazanımlar elde ettiğini söyledi.

İlçede yıllık ortalama 50 bin dekar alanda sera üretimi yapıldığını belirten Çetinkaya, “Bu üretimimizin bir bölümü ihraç ediliyor. Bu ülkeler arasında Moldova’da var. Bundan dolayı bizim ürettiğimiz ürünleri tanıdıklarını düşünüyorum. Moldovalı çiftçilerimizin sera üretim modellerini görmek, bu konuda bilgi edinmek amacıyla BATEM’i ve Kumluca’yı tercih etmeleri doğru bir karar. Kendilerine ve bu konuda emek veren BATEM yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Moldovalı çiftçilere slayt eşliğinde Kumluca’nın tarihi, kültürel ve ekonomik yapısı gösterildi. Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Çetinkaya, misafir çiftçilere Kumluca Belediyesi’nin çeşitli tanıtıcı kültürel yayınlarından hediye etti.