Beykonak Mahallesinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Beykonak Motokros Şampiyonası”na Türkiye’nin değişik illerinden yaklaşık 80 sporcu katıldı 

Kumluca Belediyesi ve Beykonak Enduro Motorsporları Kulübü tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen motorkros şenliğinde sporcuların performansı ve yarışta yaptıkları akrobatik hareketler izleyicilerden büyük beğeni topladı. 

Kumluca’ya bağlı Beykonak Mahallesi Gağaz mevkindeki enduro ve motokros pistinde gerçekleştirilen “Beykonak Motokros Şampiyonası” iki gün sürdü. Yarışın ilk gününde sporcular kendi aralarında sıralama ve parkur tanıma turları yaparken, yarışların ikinci gününde ise sporcular hem rakipleri, hem de zorlu parkurda dereceye girebilmek için mücadele ettiler. 

Kumluca’nın yanı sıra İstanbul, İzmir, Bursa, İzmit, Kütahya, Muğla, Antalya, Alanya, Kemer ve  Kaş’tan 80 sporcunun yer aldığı yarışlar veteranlar, MX2 Junior, MX2, MX1, MX, 85cc ve 450 cc ATV kategorilerinde gerçekleştirildi. 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daha önce mahalle düzeyinde dar bir katılımla gerçekleştirilen motokors şampiyonasını, son iki yıldır Türkiye genelinde katılımla çok güzel bir şekilde gerçekleştirdiklerini ve yarışların çok güzel bir şekilde yapıldığını söyledi. 

Bundan sonraki yıllarda yarışların Türkiye Motosiklet Federasyonu gözetiminde ulusal boyutta yapılması için çalıştıklarını ifade eden Çetinkaya, “Burada bu güzelliği Motosiklet Federasyonumuzun da görerek bir Türkiye Şampiyonası düzenleyeceğini ümit ediyorum. Biz bu konuda çalışmalarımızı ve alt yapımızı yapıyoruz. Bu kadar güzel seyirci ve Türkiye’nin değişik illerinden sporcuların katıldığı bir yarışın ulusal boyutta olmasını arzuluyoruz” dedi. 

Yarışmalara İstanbul’dan katılan Efnan Valimaki, Beykonak yarışları için özellikle İstanbul’dan geldiğini parkurun ve seyircinin ilgisinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Yarışlarda derece yaptığı içinde ayrıca mutlu olduğunu ifade eden Valimaki, yarışlara desteklerinden dolayı Kumluca Belediye Başkanı’na teşekkür etti. 

Yarışlara Bursa’dan katılan ve MX2 kategorisinde rakiplerine fark atarak birinci olan Mustafa Çetin de, hem yarış parkurunun uygunluğu, hem seyircinin ilgisi, hem de kendisinin yarışta zorlu rakiplerini geride bırakarak birinci olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. 

Yarışlar sonunda kategorilerinde dereceye giren sporculara Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve diğer protokol üyeleri tarafından kupa, madalya ve çeşitli hediyeler verildi. 

Yarışlar sonunda dereceye giren sporcular ve kategorileri ise şöyle:

Veteranlar: Ahmet Tugayoğlu, MX2 Junior: Yasin Karaböce, MX2: Mustafa Çetin, MX1: Berkay Demir, MX: Cemil Yurt, 85cc: Furkan Valimaki, 450cc ATV: Gökhan Akkelle.