Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 7 – 11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen  “Takım Çalışması ve Kalite Teknikleri” Semineri için Kumluca’ya gelen 81 İlin Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürleri Rhodiapolis Antik kentini gezdi

Konuk Heyeti Rhodiapolis Antik Kentini gezdiren Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, aynı zamanda rehberlik hizmeti de verdi. Seminer için gelen 81 İl Müdür Yardımcısı ve İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinin Kumluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelindeki çalışması saat 13 30 sona eriyor. Heyet akşama kadar olan boşluğu yörenin doğal, tarihi ve turistik alanlarını gezmekle değerlendiriyor.

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Yunus Yağmur; “81 İlimizin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleriyle Takım Çalışması ve Kalite Teknikleri üzerine beyin fırtınası ve istişare toplantıları yapıyoruz. Çok verimli bir seminer dönemi yaşıyoruz. Çünkü sorunları ve çözümlerini masaya yatırıp tartışıyoruz. Çözüm buluyoruz. Seminere katılan ekibimiz öğleden sonra boş kalıyor. Bu boş zamanı da yörenin tarihi, turistik ve coğrafi güzelliklerini gezerek dolduruyoruz. Bugün Kumluca’nın dinlenme tesislerini, hayvanat bahçesini gördük. Belediye Başkanımız Hüsamettin Çetinkaya, Rhodiapolis Antik kentini gezdirdi. Başkanım olmasaydı, antik kenti gezip taş yığınlarını gördük diyecektik. Ama başkanımız rehberlere taş çıkartacak şekilde anlattı. Antik kent hakkında en güzel bilgileri can alıcı yönleriyle kendi üslubuyla anlattı. Seminerimiz devam edecek ve Kumluca’nın Olympos’unu ve Ardahan’ını da görme imkanı bulacağız. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.