Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yüz nakli gerçekleştirilen Uğur Acar ve Turan Çolak, Özel Kumluca Toros Kolejini ziyaret ettiler.
Türkiye'nin yüz nakli yapılan ilk hastası Uğur Acar, çocukken evlerinde çıkan bir yangın sonucu yüzünün yandığını, ancak hayata hiç küsmediğini anlattı. Bir gün yüzdeki izlerin tedavi olacağına inancını hiç kaybetmediğini ifade eden Acar, "Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan kişi oldum ve hayatım değişti. Çok mutluyum, sizlerle de bu mutluluğumu paylaşmak için buradayım" dedi.

Türkiye'nin dördüncü yüz naklinin yapıldığı Turan Çolak ise 3,5 yaşındayken ocağa düşerek yüzünde ağır yanık oluştuğunu söyledi. Uğur Acar'a yapılan yüz naklinin yüz nakli olmaya karar verdiğini belirten Turan Çolak, yüzündeki yanıklar yüzünden zor bir hayat geçirdiğini ifade etti. Çolak, "Uğur'un yüz naklini gördükten sonra nakile karar verdim ve başarılı bir operasyonla bu hale geldim. Şu anda çok mutluyum. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Bizler bu hale organlarını bağışlayan insanlar sayesinde geldik. Böylece organ bağışının önemini bir kez daha gördük. Sizlere tavsiyemiz, başkalarının yaşamına destek verecek çalışmalar yapmanızdır." dedi