Kumluca belediyesi ve Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonununda destek verdiği öğrenci festivali tam bir şenlik havasında geçti. Festival öğrencilerin hazırladığı müzik dinletisi ile başladı. Ardından özellikle gençlerin büyük ilgi duyduğu sosyal medya konusunda, Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik bölümü öğrencisi, yarım milyonu aşkın takipçi kitlesi olan, milli ve manevi paylaşımları ile ön plana çıkan Melih Esat Açıl sahneye çıktı.   Seminer, festivalin diğer etkinlikleri gibi Kumluca Anadolu Lisesinin bahçesinde yapıldı. Seminerden sonra öğrencilerin sergiledikleri halk oyunu beğeni topladı. Halat çekme ve bilek güreşi yarışmalarının kazananlara madalyaları verildi. 

 “SOSYAL MEDYA BİR AMAÇ DEĞİL. ARAÇ OLMALI”

Açıl seminerde, Sosyal medyanın bir amaç değil, araç olması gerektiğini aktarıp, sözlerine şöyle devam etti, “ Sosyal medya internet teknolojileri kullanılarak iletişim kurmayı, bilgi paylaşmayı ve içerik üretmeyi sağlayan bir platform.  Bu noktada insanlara faydalı bilgiler sunmak, farkındalık çalışmaları yapmak önemli bir araç ama maalesef şuanda fenomen dendiğinde bile küfür eden, bel altı espriler yapan, milli ve manevi değerlerden uzak tırnak içinde Avrupai, Amerikan tarzına bürünmüş tipler geliyor. Aslında tam tersine milli ve manevi değerlerimizi aktarıp, hatırlatabileceğimiz bir araç olarak görmeliyiz. Gençler olarak dünyada ve ülkemizde neler oluyor gündemi her an takip edebileceğimiz bir nimet bilicinde olmalıyız. Kısa yoldan kitleye ulaşmak için önüne her geleni, insanların ilgisini çekmek için, doğru mu, yalan mı bakmaksızın yapılan paylaşımlar yüzünden sosyal medya bilgi çöplüğü haline gelmiş durumda. İşte bu noktada içimizi adeta röntgenini çekip, bir paylaşım yapmadan önce durup ben bunu neden paylaşıyorum diye sormalıyız. Tabi bu noktada nasıl RTÜK kanalları denetleyip, uygun olmayan programlara, konuşmalara ceza getirebiliyorsa, sosyal medayada da kaynaksız mesnetsiz yapılan paylaşımlarada cezalar getiriliyor, sonuçta sosyal medyada geniş kitlelere ulaştıran bir platform buda yalan yanlış bir paylaşımın toplumca büyük infiallere yol açacaığını gösteriyor ki zaten daha önce gezi parkı olaylarından bu noktada tecrübeliyiz.

“SOSYAL MEDYADA HER BİRİMİZ ADETA SİBER POLİS OLMAYILIZ”

Sosyal medyada erişim kolaylığı ve özgür içeriği ile günümüzün en güçlü iletişim platformu oldu. Burada hassas olmamız gereken kısım özgürlük kısmı. Özgürlük demek rahatça küfür etmek, birbirini aşağılamak, yalan haberlerle infial oluşturmak değil. Sosyal medyayı, maalesef bu noktada doğru kullanandan çok, yanlış kullananlar var. Bizler nasıl sokakta vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı ve ezanımızı savunuyorsak bu platformlarda da bir siber polis gibi anti-milli algı operasyonlarına karşı hızlıca, doğru kaynaklı paylaşımlarla insanları zehirlemeye çalışanlara karşı, bir panzehir olmalıyız.

SOSYAL MEDYA TEK BAŞINA SOSYALLEŞTİRMEZ HATTA BAĞIMLILIK HALİNE GELİRSE ASOSYALLEŞTİREBİLİR

Sosyal medya tek başına kişileri sosyalleştirmez, isterseniz yüzbinlerce takipçiniz olsun bu sanal alemde kaldığı sürece çevreniz ve arkadaşlarınızda sanal olacaktır. Tabi sosyal medyayı bir nimet olarak görüp doğru kontaklar kurulursa yaşantımızı da etkileyecek sosyal bir çevreye ulaşabiliriz. İşte bizim burada ki programa gelmemizde sosyal medya üzerinden iletişim ile oldu. Bakın şuanda yüzlerce kardeşimle birlikte sosyal bir çevredeyiz, festivaldeyiz. İşte bu bilinçle, ilgi duyduğunuz alanlarda ki duayen isimlere ulaşmak içinde iyi bir iletişim aracı. Aslında sosyal medya, biraz bıçağa benziyor. Ekmek kestiğinde iyi bir şey için kullanmış olursun, birine doğrulttuğunda yanlış kullanmış olursun.

Her seminerimde söylemeye çalışıyorum, burada da söyleyeyim, bizi kardeşlerimizle buluşturan, gençlerin önünü açalım tabirinin hakkını veren hocalarımıza büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonra umuyorum, sosyal medyayı daha bilinçli bir şekilde kullanacaksınız. “ Diyerek sözlerini tamamladı.