Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerine yönelik denetim gerçekleştirdi. Kumluca genelinde yapılan denetimlerde, kantinlerin, ilgili kanun ve yönetmeliklere uygunluğu, genel hijyeni ve çalışma şartlarına bakıldığı bildirildi.

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde, okul kantinlerinin çalışma ruhsatları, çalışanların hijyen belgesi, kantinlerde satılması yasak ürünler, satılan ürünlerin son kullanma tarihleri, fiyat etiketleri kontrol edildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, öğrencilerin sağlığı başta olmak üzere genel Halk sağlığı açısından Zabıta ekiplerinin rutin denetimlerinin sürdürdüklerini söyledi. Çetinkaya, “Okul kantinleri doğrudan gıda temin edilen yerler. Bu konuda öğrencilerimizi sağlıksız ortamlardan alışveriş yapmalarını engellemek ve herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemek için denetimlerimiz aralıksız sürdürülüyor” dedi.

Yapılan denetimlerinin sonunda Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince bazı işyerlerine işyeri eksiklerinin giderilmesi konusunda uyarı yapıldığı bildirildi.